Η ΕΠΟ έκανε «τσιγγάνα» την Εθνική

Επτά χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης χρειάστηκε η Ομοσπονδία για να... ξανακάνει «τσιγγάνα» την πρωταθλήτρια Ευρώπης και τη 10η καλύτερη ομάδα του κόσμου.Η Εθνική είναι άστεγη εδώ και μήνες, κάτι που έχει κάνει έξω φρενών τον Σάντος, που αναγκάζεται να χάνει χρόνο στην προετοιμασία της ομάδας.

Χθες, πρώτη ημέρα συγκέντρωσης ενόψει του αγώνα στη Μάλτα, οι διεθνείς έκαναν... τζόκινγκ στο γήπεδο της Βουλιαγμένης, με έναν αγωνιστικό χώρο απαράδεκτο για την ομάδα που έχει προσφέρει τόσες χαρές στον Έλληνα φίλαθλο. Από σήμερα οι διεθνείς θα κάνουν εξορμήσεις
στη Νέα Σμύρνη, και όπου αλλού τους δοθεί γήπεδο, μέχρι την Πέμπτη. Τα βάσανα του Σάντος τελειώνουν τότε, καθώς η ομάδα αναχωρεί την Παρασκευή, και η τελευταία προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο στη Μάλτα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως η ΕΠΟ, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, δεν έχει ανακοινώσει τις ώρες και τα γήπεδα που θα προπονηθεί η ομάδα!Γιατί όμως η Εθνική έγινε άστεγη το 2011; Το στόρι περιλαμβάνει λάθη, αλχημείες, άκυρο διαγωνισμό, καταγγελίες.

Ο Άγιος Κοσμάς, ως γνωστόν, παραχωρήθηκε το 2003 επί κυβέρνησης Σημίτη λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον τότε Υφυπουργό Γιώργο Λιάνη να κάνει πολλές προσπάθειες, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν για τους διεθνείς. Το γεγονός πως τα δυο γήπεδα είναι σε απόσταση 50 μέτρων από τη θάλασσα εγκυμονούσε κινδύνους, καθώς στο υπέδαφος το αλάτι ήταν ο μεγάλος πονοκέφαλος του γεωπόνου. Είναι αλήθεια πως από την πρώτη ημέρα ο χλοοτάπητας δεν εντυπωσίασε κανέναν, όμως με τις βελτιωτικές ενέργειες του μόνιμου προσωπικού που προσέλαβε η ΕΠΟ για αυτόν το σκοπό τα γήπεδα ήταν για πολλά χρόνια σε υποφερτή κατάσταση. Μετά τον Οκτώβρη η Εθνική δεν είχε υποχρεώσεις, έως το Σάββατο 26 Μαρτίου, που παίζει στη Μάλτα. Υπήρχαν δηλαδή 5,5 μήνες κενό. Διάστημα το οποίο έπρεπε να εκμεταλλευτεί η ΕΠΟ, ώστε η Εθνική από χθες να πατούσε το νέο χλοοτάπητα και όχι τις... λακούβες στη Βουλιαγμένη!Η ΕΠΟ μέσω των υπηρεσιών της αρχικά προσπάθησε να εκμαιεύσει χρήματα από τη ΓΓΑ μπας και γλυτώσει το αρκετά υψηλό κόστος για την ανακατασκευή των δύο γηπέδων. Η Πολιτεία, μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις, απήντησε πως αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ένα έργο που άγγιζε τις 400χιλ ευρώ, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τις περικοπές στη Δημόσια Διοίκηση. Οι υπηρεσίες της ΕΠΟ προχώρησαν τότε σε μειοδοτικό διαγωνισμό, και μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τον Φεβρουάριο ο διαγωνισμός ακυρώθηκε! Αιτία, οι καταγγελίες πως ο μειοδότης -που δεν είχε καταθέσει την καλύτερη προσφορά - ήταν η εταιρεία του γεωπόνου της ΕΠΟ!!!Το θέμα έφθασε στο ΔΣ, όπου κάποιοι σύμβουλοι έθεσαν το θέμα στον Σοφοκλή Πιλάβιο, και ο διαγωνισμός πήγε περίπατο! Εν τω μεταξύ, στα δυο γήπεδα στον Άγιο Κοσμά είχαν γίνει τα πρώτα χωματουργικά έργα, γεγονός που καθιστούσε ανενεργό το χώρο προπόνησης των Εθνικών ομάδων. 

Ο χρόνος όμως είχε περάσει και οι Εθνικές ομάδες τους τελευταίους μήνες κάνουν... περιοδεία ανά την Ελλάδα, καθώς οι υποχρεώσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα