Γκώνιας: Μεγάλο ρόλο ο Βαλβέρδε

Ο Τάκης Γκώνιας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αλλά και για τα δυνατά σημεία που είχε η ομάδα των ερυθρολεύκων.Αναλυτικά τα όσα είπε στον «NοvaΣΠΟΡ FM» για: Το παιχνίδι με την ΑΕΚ:«Αυτό το μεγάλο σκορ το έφεραν τα δύο γρήγορα γκολ
του Ολυμπιακού από στημένες φάσεις. Όταν παίζεις στο Καραϊσκάκη που φλέγεται, με τους οπαδούς να διψάνε για νίκη και τη μαθηματικά κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα να βρεθεί τόσο νωρίς πίσω στο σκορ και να αντιδράσει». 

Τον Ερνέστο Βαλβέρδε:«Παίζει μεγάλο ρόλο η παρουσία του Βαλβέρδε. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού παραδέχτηκαν πως ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και εξήραν την πολύ καλή δουλειά που έκανε». 

Τα ατού του φετινού Ολυμπιακού:«Το σημαντικό στοιχείο που είχε η ομάδα φέτος ήταν η πολύ καλή αμυντική λειτουργία, που ξεκινά από τον σέντερ φορ. Αυτό φαίνεται και από τους αριθμούς. Δέχτηκε μόνο 14 γκολ έναντι 22 της δεύτερης καλύτερης άμυνας, που είναι αυτή του Παναθηναϊκού. Επίσης ο φετινός Ολυμπιακός έκανε ξανά το ‘Καραϊσκάκη’ απόρθητο κάστρο». 

Τους καλύτερους φετινούς παίκτες του Ολυμπιακού:«Παίκτες-κλειδιάά υπήρχαν πολλοί στο φετινό Ολυμπιακό. Επιθετικά αυτοί που ξεχώρισαν ήταν οι Φουστέρ, Μιραλάς και Ιμπαγάσα, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε την προσφορά παικτών όπως ο Παπαδόπουλος, ο Μέλμπεργκ και ο Τοροσίδης. Θεωρώ πως αποκάλυψη ήταν ο Μοντέστο μαζί με τον Πάρντο. Έχουν ακουστεί πολλά για τον Πάρντο, αλλά πιστεύω πως αν στον τελευταίο δείξουν εμπιστοσύνη, μπορεί ο Ολυμπιακός να κερδίσει έναν τερματοφύλακα για δέκα χρόνια. Έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για έναν μεγάλο τερματοφύλακα σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός». 

Για την διαφορά από τις άλλες ομάδες:«Το αποτέλεσμα πάντα αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Πάντα αυτός που παίρνει το πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ». 

Τους παίκτες που πρέπει να έρθουν: «Είναι άλλη η φιλοσοφία η δική μου κι άλλη εκείνη του κύριου Βαλβέρδε. Κάθε διοίκηση θα πρέπει να δείχνει εμπιστοσύνη στον προπονητή, ειδικά όταν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ξέρει καλύτερα από όλους μας πού ο Ολυμπιακός χρειάζεται προσθήκες και βελτίωση». 
Keywords
Τυχαία Θέματα