Η εκδίκηση του «Βασιλιά» (video)

Πολλοί πίστευαν ότι οι παίκτες δεν κάνουν την ομάδα, αλλά όταν μιλάμε για τον Λεμπρόν Τζέιμς, τα λόγια περισσεύουν. Ο «βασιλιάς» με τεράστια εμφάνιση στα τελευταία τρία λεπτά (πέτυχε τους 10 τελευταίους της ομάδας του) οδήγησε το Μαϊάμι στη νίκη με 97-87, και στον τελικό της Ανατολής με 4-1 νίκες. Και όμως, τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για τους Σέλτικς. Οι πρωταθλητές του 2010 είχαν πάρει από την αρχή το προβάδισμα και το κρατούσαν μέχρι και λίγο πριν το τέλος. Έτσι, το 87-81 μετατράπηκε σε 97-87 με τον Λεμπρόν
να πετυχαίνει τους 10 τελευταίους πόντους και να δείχνει ότι διαθέτει το ειδικό βάρος να πάρει στις πλάτες του την ομάδα στα τελευταία λεπτά.   

Οι Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ σημείωσαν 33 και 34 πόντους, αντίστοιχα, με τον Μπος να προσθέτει 14 για τους Big Three, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας άλλος παίκτης των Χιτ δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους.

Ο Ρέι Άλεν και ο Κέβιν Γκαρνέτ με 18 και 15 πόντους προσπάθησνα από την ομάδα της Βοστώνης, αλλά υστέρησαν ο Πολ Πιρς και ο Ραζόν Ρόντο, με τον τελευταίο να είναι εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του στον ώμο στο τρίτο ματς της σειράς.

«Παίξαμε απέναντι σε μία θαυμάσια ομάδα. Θα ξαναπώ πως τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Σέλτικς», ανέφερε αρχικά ο Λεμπρόν για να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι κρύβεται στα δύσκολα. «Δεν μ' αρέσει να ακούω αυτά που λένε κάποιοι. Δηλαδή, πως δεν έχω καλή απόδοση στα τελευταία λεπτά. Στόχος μου είναι να δουλεύω και να βοηθάω την ομάδα μου να νικάει».

Ο τεχνικός των Χιτ, Έρικ Σποέλστρα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού τα πράγματα εξελίσσονται όπως τα σχεδιάζαμε το καλοκαίρι. Βέβαια, για να εκπληρωθούν οι υψηλοί μας στόχοι, θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι τέλους».

Από την πλευρά του ο Ντο κ Ρίβερς τόνισε: «Είμαι Κέλτης και αγαπώ πραγματικά αυτή την ομάδα, αλλά και τα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτήν. Θέλω να συνεχίσω να νικάω εγώ. Οπότε δεν αποκλείεται να αλλάξω την απόφασή μου και να παραμείνω στην ομάδα. Αύριο είναι μια άλλη μέρα όλα μπορούν να αλλάξουν».    Δωδεκάλεπτα: 16-24, 47-49, 71-71, 97-87.

Χιτ: Ουέιντ 34 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Τζέιμς 33 (7 ριμπ., 5 ασίστ), Μπος 14 (11 ριμπ.), Χάουαρντ 5, Μπίμπι 3, Τζόουνς 3, Μίλερ 2, Τσάλμερς 2, Άντονι 1 (6 ριμπ.).

Σέλτικς: Άλεν 18, Γκαρνέτ 15 (11 ριμπ.), Πιρς 12, Γουέστ 10, Γκριν 9, Κρστιτς 8, Ντέιβις 6, Ρόντο 6, Ζ. Ο’ Νιλ 3.
Keywords
Τυχαία Θέματα