Φερέιρα: «Ο ΠΑΟ είναι Ευρωπαίος»

Σε... παραλήρημα χαράς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για όλα στη συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα για το μέλλον του. Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής.

«Θα κάνω μια μικρή εισαγωγή. Είμαστε ευτυχείς γιατί κερδίσαμε τα πλέι οφ. Πάντα έλεγα ότι αυτό τομίνι πρωτάθλημα παραήταν βίαιο να γίνεται, αν αναλογιστούμε βέβαια και όλη τη διαδρομή που έκαναν αυτές οι ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα. Κάναμε τα πάντα για να νικήσουμε. Μέχρι και πριν λίγα λεπτά άκουσα
ότι είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα που βγαίνει 2η στο πρωτάθλημα κερδίζει και τα πλέι οφ. Ηταν σημαντικό για τον σύλλογο, για την ομάδα να πάει στα προκριματικά του Champions League.

Σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου όταν βρισκόμουν εκτός της χώρας πάντα κατανοούσα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και πάντα αισθανόμουν... Είμαι συνηθισμένος να παίζω στο Champions League, γνωρίζω τι αντιπροσωπεύει για τις ομάδες, τους παίκτες, την χώρα. Ακόμη δεν είμαστε στους ομίλους αλλά μπορούμε να συζητάμε την πιθανότητα να πάμε εκεί. Ουσιαστικά αποτελεί και τη διαδικασία των παιχνιδιών ανάμεσα σε πολύ σημαντικές ομάδες.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαδραματίστηκαν τα πράγματα τους τελευταίους 2-3 μήνες και αναφέρομαι μόνο στα αγωνιστικά αποτελέσματα. Σε κάποια στιγμή του πρωταθλήματος η ομάδα έδειξε ότι μπορούσε να χτυπήσει τον τίτλο αλλά είναι αλήθεια ότι οι τελευταίες εικόνες που έχουμε δεν ήταν σύμφωνες με το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Αυτό δεν με ευχαρίστησε και κάναμε τα πάντα ώστε στο τελικό κομμάτι να μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με το κεφάλι ψηλά και αυτό έγινε. Για αυτό είμαι ικανοποιημένος.

Σήμερα ήταν δύσκολος αγώνας για εμάς διότι οι παίκτες είναι πάρα πολύ κουρασμένοι. Κανείς δε θα μπορούσε να περιμένει καλού επιπέδου ποδόσφαιρο σε αυτές τις συνθήκες. Σήμερα ήταν περισσότερο αγώνας αλληλεγγύης, καρδιάς, ομαδικού πνεύματος. Περισσότερο από ένας αγώνας τακτικής. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλη τη δομή του Παναθηναϊκού, τους διοικητικούς, τους γιατρούς, όλους όσοι εργάζονται και κάνουν πολύ σημαντική δουλειά στην ομάδα. Ολο το επιτελείο των προπονητών και τελευταίους αλλά πιο σημαντικούς τους παίκτες.

Δεν είναι εύκολο να φτάνεις σε ένα σημαντικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός αφού είχαν ήδη γίνει 11 αγώνες μετά το Champions League, με το πρωτάθλημα σε διαδικασία και να προσπαθήσεις να μάθεις πολύ γρήγορα την ομάδα, το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτούς με τους οποίους θα συνεργαστείς και να κάνεις μεγάλη προσπάθεια ώστε η ομάδα να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Θα συμφωνήσετε όλοι ότι αυτό δεν είναι εύκολο. Αν και δεν είμαι ικανοποιημένος επειδή δεν μπόρεσα να κερδίσω το πρωτάθλημα, είναι κατανοητό ότι η κατάσταση ήταν δύσκολη για εμάς. Τα τελευταία μου λόγια πάνε προς τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Εχουν ένα μεγάλο σύλλογο, έχουν πάθος και πρέπει να συνεχίσουν να επιλέγουν και να υποστηρίζουν αυτόν τον σύλλογο. Οταν σου αρέσει κάτι πολύ πρέπει να του συμπεριφ
Keywords
Τυχαία Θέματα