Επιτέλους... δράση!

Έπειτα από την αναβολή του Μπαχρέιν, ομάδες και πιλότοι θα επιστρέψουν επιτέλους στη δράση, καθώς από αύριο ξεκινάει στην Αυστραλία το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1.
Η στιγμή, που άπαντες περίμεναν, έφτασε! Τα κόκκινα φώτα θα σβήσουν για πρώτη φορά φέτος στην Αυστραλία, όπου οι πιλότοι θα βάλουν μπρος τα μονοθέσιά τους και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 επιτέλους θα ξεκινήσει.

Η αναβολή του Μπαχρέιν

Λέμε επιτέλους διότι η πρεμιέρα πήρε... παράταση
δυο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, ήταν προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. Όμως, η τεταμένη πολιτική κατάσταση, η οποία επικρατεί στη χώρα, με τα τανκς να κάνουν... παρέλαση στους δρόμους, ανάγκασε τους διοργανωτές σε συνεργασία με τους ιθύνοντες του αθλήματος να προχωρήσουν στην απόφαση της αναβολής του εναρκτήριου Γκραν Πρι της χρονιάς. Μάλιστα, ο Μπέρνι Έκλεστοουν τους έδωσε διορία μέχρι την Πρωτομαγιά, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα διεξαχθεί ή όχι ο αγώνας κι αν ναι, πότε.

Θα διατηρήσει τα σκήπτρα ο Φέτελ;

Έτσι, το πρώτο πέσιμο της καρό σημαίας για το 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη. Με σημείο εκκίνησης, λοιπόν, το Άλμπερτ Παρκ, οι διεκδικητές του τίτλου θα επιδιώξουν να κλέψουν το τρόπαιο του πρωταθλητή από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με τον Γερμανό να επιδιώκει την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος στην καριέρα του, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να κάνει. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι αν θα τα καταφέρει.

Το πήρε ο μικρός!

Πάντως, πέρυσι τα κατάφερε μια χαρά, έστω και την τελευταία στιγμή. Για την ακρίβεια, χρειάστηκε τον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, όπου η νίκη του και η λάθος στρατηγική της Ferrari σε πιτ στοπ του Φερνάντο Αλόνσο του έδωσαν τον τίτλο.

Ο πιλότος της Red Bull με μόνο πέντε νίκες κατόρθωσε να φτάσει στην κορυφή έχοντας 256 βαθμούς έναντι 252 του Ισπανού και παρέα με τον Μαρκ Γουέμπερ χάρισαν στους «κόκκινους ταύρους» το πρωτάθλημα κατασκευαστών, τη στιγμή που έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula1 σε ηλικία 23 χρονών και 130 ημερών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ, που κατείχε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ανέβηκε στο... θρόνο όντας 23 χρονών και 300 ημερών.

Δεν έγινε το... μπαμ, ήρθε... νέο αίμα!

Επιστρέφουμε στη φετινή χρονιά και συνεχίζουμε με τις μεταγραφές πιλότων στις ομάδες. Το μεγάλο... μπαμ δεν υπήρξε, καθώς οι «μεγάλες» αποφάσισαν να πορευτούν με τα ίδια πρόσωπα. Red Bull, McLaren, Ferrari, Mercedes GP, Renault, Toro Rosso και Lotus δεν άλλαξαν... συνταγή κι επέμειναν στους ίδιους.

Μάλιστα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια «έδεσε» και τον Φέτελ, καθώς οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι και το 2014! Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες ομάδες θέλησαν να συνδυάσουν ταλέντο κι εμπειρία. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο έφεραν στο... ρόστερ τους νέο... αίμα! Πιο συγκεκριμένα, η Williams κοίταξε στο... εμπόριο της Νοτίου Αμερικής και εφηύρε τον Παστόρ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα