Ενας... σκληρός για Πειραιά! (videos)

Ο Νάιτζελ Ρίο-Κόκερ έχει πρόταση από τον Ολυμπιακό σύμφωνα με βρετανικό ΜΜΕ και το gazzetta.gr ακτινογραφεί τον «σκληροτράχυλο» πρώην μέσο της Άστον Βίλα!
  Πρόταση από τον Ολυμπιακό έχει σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού ΜΜΕ ο 27χρονος
Άγγλος μέσος, Νάιτζελ Ρίο-Κόκερ, ο οποίος μετά από 4 χρόνια στην Άστον Βίλα ψάχνει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του και φαίνεται να εξετάζει την προοπτική των «ερυθρόλευκων» και του Champions League. To gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του έμπειρου αμυντικού μέσου...

Ο Νάιτζελ Σολα Αντρέ Ρίο-Κόκερ (όπως είναι το πλήρες όνομά του) γεννήθηκε στο Κρόιντον του Λονδίνου τον Μάιο του 1984.
Λίγο μετά την γέννηση του οι γονείς του μετακόμισαν στην Σιέρα Λεόνε, όπου ο πατέρας του Νάιτζελ εργάστηκε ως γιατρός, δουλειά που όπως έχει εξομολογηθεί ο 27χρονος πλέον άσος, λατρεύει μιας και σώζει ζωές συνανθρώπων. Στη Σιέρα Λεόνε, ο Ρίο-Κόκερ έμεινε 6 χρόνια (πήρε την υπηκοότητα), οι γονείς του όμως πήραν διαζύγιο και στα 12 χρόνια του ο πιτσιρικάς Νάιτζελ επέστρεψε με την μητέρα του και τα αδέρφια του στην γενέτειρα του.

Σχολείο του η Γουίμπλετον...

Ο Ρίο-Κόκερ έκανε τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Γουίμπλετον, όπου το 2002 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 18 χρονών, ενώ την σεζόν 2003/04 φόρεσε και το περιβραχιόνιο του συλλόγου, όντας ο νεαρότερος captain στην ιστορία του κλαμπ.

Το έμπειρο μάτι του Χάρι Ρεντκναπ εντόπισε το ταλέντο του πολλά υποσχόμενου μέσου, Ρίο-Κόκερ και με αστραπιαίες κινήσεις τον Μάρτιο του 2003 έδωσε εντολή στην διοίκηση της Πόρτσμουθ να τον αγοράσει σε ηλικία 19 ετών.
Το deal έγινε, ωστόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων των «Πομπέις»... χάλασε αμέσως, ο Άγγλος αμυντικός μέσος παρέμεινε στην Γουίμπλετον, όπου σημείωσε συνολικά 58 εμφανίσεις και 6 τέρματα. Captain και στα «Λιοντάρια»!

Ξεχωριστό κεφάλαιο στην καριέρα του Ρίο-Κόκερ αποτελεί η Εθνική Αγγλίας U21, όπου ο 27χρονος άσος έχει 23 εμφανίσεις και 1 τέρμα, ενώ είναι ο πρώτος Άγγλος που φόρεσε το περιβραχιόνιο αρχηγού Εθνικής στο νέο Γουέμπλεϊ, στο ματς της πατρίδας του με την αντίστοιχη της Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2003.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο πρώην μέσος της Άστον Βίλα έφτασε μια ανάσα από το να συμπεριληφτεί στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ του 2006, όμως κάποια προβλήματα στη μέση του δεν του επέτρεψαν την παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας με τα «Λιοντάρια». Ηγέτης της Γουεστ Χαμ!

Μπορεί να μην έγινε πραγματικότητα η μεταγραφή του στην Πόρτσμουθ, το παραπάνω βήμα του Νάιτζελ όμως δεν άργησε να γίνει, αφού η Γουεστ Χαμ τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2004 μετά από ένα εκπληκτικό εξάμηνο με την Γουίμπλετον.
Στα «Σφυριά» έγινε σύντομα βασικός, βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει την άνοδο στην Premier League εκείνη την σεζόν και... καπάρωσε το περιβραχιόνιο δύο χρόνια αργότερα, το 2006, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη του δημοτικότητα στις τάξεις των φίλων του βρετανικού συλλόγου, την μαχη
Keywords
Τυχαία Θέματα