Αρχίζει το ταξίδι...

Από την αρχή στα δύσκολα μπαίνει η Εθνική βόλεϊ των γυναικών, η οποία την Παρασκευή και το Σάββατο αντιμετωπίζει τη Σερβία στο Κλαντάβο, στους πρώτους της αγώνες στο Ευρωπαϊκό Λιγκ. Έπειτα από ένα κουραστικό ταξίδι 8 ωρών η αποστολή έφτασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο τουριστικό θέρετρο στις όχθες του Δούναβη, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία, όπου θα δώσει τα δύο ματς με την κάτοχο του τίτλου, στο πλαίσιο του Α’ ομίλου. Στο γκρουπ μετέχουν επίσης η Γαλλία και η Ισπανία.

«Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο φετινό
Ευρωπαϊκό Λιγκ απέναντι στη Σερβία, μία ομάδα που δεν έχει στόχο μόνο τη διατήρηση των κεκτημένων, αλλά και μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συν διοργανώσει το Σεπτέμβριο με την Ιταλία», ήταν το σχόλιο του Ομοσπονδιακού προπονητή, Τάκη Φλώρου.

Και συνέχισε: «Θα χρησιμοποιήσει λοιπόν την εν λόγω διοργάνωση, ως ένα δυνατό στάδιο προετοιμασίας και όπως έχω πληροφορηθεί θα παρατάξει στα παιχνίδια πολύ δυνατή ομάδα, αφού και η Κυπελλούχος Ελλάδας, Μάγια Ογκνιένοβιτς (Ολυμπιακός) και η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Μπριζίτκα Μόλναρ (Παναθηναϊκός) προετοιμάζονται ήδη στο Βελιγράδι. Για μας λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις κόντρα σε μία παγκόσμιας κλάσης ομάδα σε κάποια παιχνίδια από τα οποία μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε».

Λαμπρινίδου: «Θα παίξουμε για το καλύτερο»

Από την πλευρά των διεθνών η κεντρική της ΑΕΚ, Μαρία Λαμπρινίδου ξεκαθάρισε τους στόχους, λίγο πριν το άνοιγμα της αυλαίας του Ευρωπαϊκού Λιγκ. «Το σημαντικό για την ομάδα μας είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε, καθώς ο πιο ουσιαστικός στόχος για εμάς είναι τον επόμενο Μάϊο, η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό. Ωστόσο από τη στιγμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα θέλουμε πάντα τη νίκη και την κυνηγάμε σε κάθε ματς.

Σίγουρα απέναντι στην πρώτη μας αντίπαλο και φαβορί για μια ακόμη κατάκτηση του τίτλου, Σερβία θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά θα παίξουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για μένα είναι τιμή να αγωνίζομαι και το πιο σημαντικό είναι να αξιοποιήσω το καλοκαίρι μου, έτσι ώστε να βελτιωθώ σαν αθλήτρια και να δώσω κάποια παιχνίδια υψηλότερου επιπέδου από αυτά που έπαιξα στο πρωτάθλημα και να κερδίσω εμπειρίες.»

Δεν προπονήθηκε η Τσίμα
 
Μετ’ εμποδίων άρχισε η φετινή συμμετοχή της Εθνικής, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος περίμενε την πορεία της κατάστασης του τραυματισμού της διεθνούς ακραίας του Μαρκόπουλου, Ζένια Τσίμα στο γόνατο, ο οποίος όμως δεν της επέτρεψε τελικά να προπονηθεί και να ακολουθήσει τελικά την αποστολή. Την Πέμπτη η διεθνής ακραία υποβλήθηκε σε μαγνητική και περιμένει τις προσεχείς ώρες να μάθει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Η 12άδα της Εθνικής: Πασαδόροι: Νικολέτα Κουτουξίδου, Αθηνά Παπαφωτίου, Κεντρικές: Γεωργία Τζανακάκη, Μαρία Λαμπρινίδου, Ευαγγελία Κυριακίδου, Διαγώνιες: Ελένη Κιόση, Ουρανία ΓκούζουΑκραίες: Ευαγγελία Χαντάβα, Ευαγγελία Μερτέκη, Παναγιώτα Γκιουζέλη, Λίμπερο: Ξανθή Μυλωνά, Ειρ
Keywords
Τυχαία Θέματα