«Αποκλεισμένος» ο Γκάτλιν

21:21 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Η «μαύρη» σελίδα στην καριέρα του, μετά την υπόθεση ντόπινγκ που τον στιγμάτισε, δεν λέει να γυρίσει για τον Τζάστιν Γκάλτιν, ο οποίος παραμένει ανεπιθύμητος στους Ευρωπαίους. Ο άλλοτε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ και χρυσός Ολυμπιονίκης τιμωρήθηκε το 2006 με αποκλεισμό τεσσάρων ετών, όμως παρότι έχει εκτίσει την ποινή του δεν μπορεί να μετάσχει σε όλες τις μεγάλες συναντήσεις του κλασικού αθλητισμού.

Ο Αμερικανός σπρίντερ θα αγωνιστεί το Σάββατο (4/6) στο μίτινγκ της σειράς «Diamond Legaue» στο Γιουτζίν, όχι όμως και στα αντίστοιχα που λαμβάνουν χώρα επί ευρωπαϊκού εδάφους,
καθώς οι διοργανωτές ακολουθούν πιστά την τακτική τους να μην δέχονται αθλητές που στο παρελθόν είχαν σχέση με απαγορευμένες ουσίες.

«Θα συνεχίσουμε να συστήνουμε στα μέλη μας ότι δεν πρέπει να προσκαλούν αθλητές οι οποίοι δυσφημούν τους αγώνες και το άθλημά μας», δήλωσε ο Ράινε Σόντερμπεργκ, πρόεδρος των «Γιουρομίτιγκ» και επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Ντάιαμοντ Λιγκ της Στοκχόλμης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Πάτρικ Πάτρικ Μάγκιαρ, υπευθύνου για τους αγώνες της Ζυρίχης: «Το Γιουτζίν μπορεί να προσκαλεί όποιους θέλει κι εμείς θα κάνουμε το ίδιο».

Τη συγκεκριμένη άποψη, ωστόσο, δεν ενστερνίζεται ο επικεφαλής του μίτινγκ του Γιουτζίν, Τομ Τζόρνταν, ο οποίος έκανε λόγο για μια δεύτερη ευκαιρία. «Έχουμε μια φιλοσοφία σε αυτή τη χώρα που λέει ότι αν έχεις πληρώσει το χρέος σου στην κοινωνία σου δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία. Και για τον Γκάτλιν η ευκαιρία αυτή είναι στο δικό μας μίτινγκ», είπε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα