Από τα βάθη του πάγκου…

20:16 2/6/2011 - Πηγή: Gazzetta
Ο Μπουρούσης ήταν σπουδαίος, ο Γκόρντον έδωσε ενέργεια, ο Σπανούλης αποδείχθηκε καθοριστικός. Το gazzetta.gr αναλύει πως έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό δυο παίκτες από το… πουθενά, οι Πελεκάνος, Πρίντεζης. Όταν μιλούν οι Αμερικάνοι για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών, χωρίζουν το παιχνίδι σε… τρία μέρη ανάλογα με τη σημασία που έχει η κάθε φάση για την εξέλιξη του αγώνα. Πέρα από τα συνολικά λεπτά μιλούν για «garbage time» που αφορά
τις τελευταίες φάσεις των τριών πρώτων περιόδων και τα τελευταία λεπτά του αγώνα, αν έχει ήδη κριθεί το αποτέλεσμα και για «money time» που αναφέρεται στα λεπτά ενός αγώνα που κρίνουν την έκβαση του.

Εστιάζοντας στον τρίτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος, διαπιστώνει κανείς ότι η νίκη του Ολυμπιακού προήλθε κυρίως από δυο παίκτες που ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα λάμβαναν αποκλειστικά «garbage time» (αν έμπαιναν στο παρκέ), τελικά πήραν λεπτά συμμετοχής σε «money time» και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Για να δούμε το ζήτημα από τη θεωρία στην πράξη, ο Πελεκάνος και ο Πρίντεζης μπήκαν στο ματς για πρώτη φορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και άλλαξαν τη ροή του αγώνα αποτελώντας τους «κρυφούς άσους» του Ίβκοβιτς που ίσως ούτε ο ίδιος ο «Ντούντα» δεν περίμενε.

Ο καλύτερος θεατής

Η σεζόν για τον Μιχάλη Πελεκάνο ξεκίνησε από την εξέδρα, συνεχίστηκε εκεί με μικρά ολιγόλεπτα διαλλείματα στο παρκέ σε ματς συνήθως μικρής σημασίας στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλα έδειχναν ότι θα ολοκληρώνονταν στο πλάι των Νεστέροβιτς, Βασιλόπουλου, Νίλσεν και Κατσίβελη. Φευ!  Ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη μάχη του τρίτου τελικού πετώντας εκτός του αρνητικό στα δυο πρώτα ματς, Μάρκο Κέσελ και δικαιώθηκε απόλυτα –έστω και αν καθυστέρησε σχεδόν μια σεζόν.

Ο Πελεκάνος διακρίνεται για την καλή του άμυνα και στο καλό σουτ που μπορεί να δώσει λύσεις υπό προϋποθέσεις. Με εξαίρεση όμως, το πρώτο θριαμβευτικό ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας απέναντι στη Σιένα, όταν και ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε σε όλους, ο 30χρονος φόργουορντ δεν έπαιξε σε κανένα άλλο σημαντικό ματς της σεζόν αρκετή ώρα.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, συμπεριλήφθηκε στη δωδεκάδα σε 18 παιχνίδια της Α1 απέναντι όμως, σε αντιπάλους που δεν «τρόμαζαν» και πάτησε παρκέ για… guest star εμφανίσεις σε έξι συνολικά αγώνες της Ευρωλίγκας σε χρονικά σημεία που αποτελούσαν τον ορισμό του «garbage time».

Μιχάλης Πελεκάνος
Ευρωλίγκα Ματς Χρ. Συμμ. Πόντοι Βολές Δίπ. Τρίπ. Ριμπ. Ασίστ Κλεψ. 6 6’ 0,7 2/2 1/5 0/7 1,2 0,3 0,3   Ελληνικό πρωτάθλημα Ματς Χρ. Συμμ. Πόντοι Βολές Δίπ. Τρίπ. Ριμπ. Ασίστ
Keywords
Τυχαία Θέματα