Ανυπομονώ για το έκτο!

Ο Μάικ Μπατίστ πίστευε στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα και πλέον όπως  γράφει στο blog του στο gazzetta.gr ανυπομονεί για το έκτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού και το «διπλό» στο ΣΕΦ!Hello to you all!

Πως είστε; Εμείς μια χαρά, πίσω στη δουλειά όπως πάντα, γιατί μας περιμένει μια πολύ σημαντική εβδομάδα. Πρώτα έχουμε το παιχνίδι με τον Ικαρο και μετά το ντέρμπι, το Σάββατο,
το οποίο φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε. Θέλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας τις καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε να κατακτήσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Και σίγουρα βοηθά το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο θα επιδιώξουμε να πάρουμε στο ΣΕΦ. Θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας ανάσα, όπως κάναμε και με την Μπαρτσελόνα και ευελπιστώ ότι, όπως και με την Μπαρτσελόνα, όλα θα πάνε καλά για εμάς.

Σαφέστατα και αυτό το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό από εκείνο του πρώτου γύρου. Τότε εμείς, κατ’ αρχάς, δεν ήμασταν υγιείς. Ο Ντρου προερχόταν από τραυματισμό, το ίδιο και εγώ, ενώ ο Διαμαντίδης είχε ίωση. Παρ’ όλα αυτά παίξαμε για την ομάδα, για την υπερηφάνεια του μεγάλου συλλόγου στον οποίον αγωνιζόμαστε, αλλά δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε. Τώρα, είμαστε όλοι καλά. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα νικήσουμε. Αυτό που ξέρω είναι πως θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας, για να τα καταφέρουμε.

Δεν θεωρώ πως έχουμε κάποιο ψυχολογικό αβαντάζ, δεδομένου ότι εμείς προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός όχι. ΟΚ, περάσαμε την Μπαρτσελόνα, για να επιστρέψουμε εκεί που έχουμε συνηθίσει να βρισκόμαστε (!), αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό η πίεση είναι κάπως μεγαλύτερη. Εχεις να κάνεις με δυο συλλόγους που πάντα θέλει ο ένας να νικά τον άλλον... στο όποιο σπορ!

Στο τέλος της ημέρας, ουδείς αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ένας μεγάλος σύλλογος. Μεγάλη ομάδα και μεγάλος σύλλογος ωστόσο, είμαστε και εμείς. Και οι δύο έχουμε καλές ομάδες, παίκτες υψηλού επιπέδου, με τεράστιο ταλέντο και όταν «ματσάρεις» το ταλέντο με το ταλέντο, το βέβαιο είναι πως έχεις ωραία παιχνίδια.

Αν χάναμε από την Μπαρτσελόνα, δεν θα γινόταν τίποτα. Ολοι θα έλεγαν «ΟΚ, η Μπάρτσα ήταν εξ αρχής το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Φάιναλ Φορ, η κάτοχος του στέμματος,…μπλα, μπλα, μπλα». Η περίπτωση του Ολυμπιακού, είναι τελείως διαφορετική. Ο κόσμος περιμένει να νικάμε και δεν υπάρχουν ποτέ δικαιολογίες. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απ’ όλες τις απόψεις. Παίζουν στο γήπεδο τους, το οποίο θα είναι γεμάτο με τον κόσμο τους. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και από ψυχολογικής απόψεως. Είμαι βέβαιος πως ο κόουτς θα μας ετοιμάσει το πλάνο του αγώνα, όπως και ότι εμείς θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να το εκτελέσουμε, κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έγινε και με την Μπαρτσελόνα.

Το μόνο που έχω να γράψω για όσους μας αμφισβητούσαν από… την εκκίνηση της προετοιμασίας μας είναι ποτέ μην υποτιμάτε την καρδιά
Keywords
Τυχαία Θέματα