Ακόμα πιο κοντά η Μπάρτσα! (vid)

Ο Βίγια έσπασε το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, ο Μέσι πέτυχε το γκολ Νο50 και η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-0 της Οσασούνα διατηρώντας το +8 από την Ρεάλ, πέντες αγωνιστικές πριν το τέλος.Γκρι αλλά σταθερή!
Λίγες μέρες μετά τον χαμένο τελικό του κυπέλλου με την Ρεάλ και λίγες πριν τον πρώτο ημιτελικό του Champions League στο «Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έπεισε, όμως
κράτησε την διαφορά των οκτώ βαθμών από τους Μερένχες. Πικέ, Πουγιόλ, Πέδρο, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, αλλά και οι τραυματίες Αντριάνο, Μπόγιαν και Αμπιντάλ, δεν υπήρχαν στο βασικό σχήμα, όμως οι Μπλαουγκράνα δεν ήταν δυνατόν να χάσουν από την Οσασούνα, που δεν απείλησε καθόλου στην αναμέτρηση του «Καμπ Νόου». Ενόψει του μεγάλου ματς στην κορυφαία διοργάνωση, η Μπάρτσα σύμφωνα με τον Τύπο της Ισπανίας ήταν «γκρι». Στο 24' ο Χέφρεν, πήρε τη μπάλα από τον Μπουσκέτς κινήθηκε ωραία στα δεξιά και πέρασε στην μικρή περιοχή στον Βίγια, ο οποίος με δεξί πλάσε έγραψε το 1-0, ενώ παράλληλα έσπασε την γκίνια που είχε για 11 αγωνιστικές!

Με κατεβασμένο ρυθμό παίχθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους Καταλανούς να έχουν περισσότερο το μυαλό στην Ρεάλ. Οι φιλοξενούμενοι παρά τους πολλούς αναπληρωματικούς που είχαν να αντιμετωπίσουν, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να σηκώσουν κεφάλι και στο 88' δέχθηκαν το δεύτερο γκολ. Ο καλύτερος του τελικού από πλευράς Μπάρτσα, Ντάνι Αλβες, έκανε κάθετη πάσα για τον Μέσι, που με το δεξί, μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ρικάρντο για το τελικό 2-0. Αυτό ήταν το γκολ Νο31 στην Primera Division για τον 23χρονο Αργεντινό, που έφτασε τα 50 στην σεζόν!

Σ-έξι και με τα... δεύτερα
Τι και αν στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ένας... Νάτσο; Τι και αν παρατάχθηκε χωρίς Κριστιάνο, Ράμος, Ντι Μαρία, Αλόνσο, Μαρσέλο; Η Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Μεστάγια» επικράτησε της Βαλένθια με το εντυπωσιακό, 6-3. Στο 20' ήρθε η προειδοποιητική με το σουτ του Μπενζεμά στο δοκάρι μέσα από την περιοχή από πλάγια δεξιά. Στο 23' ο Γάλλος άνοιξε το σκορ με κοντιονό σουτ μετά από πάσα του Ιγουαΐν από δεξιά (0-1) και ο Ιγουαΐν έκανε το 0-2 στο 31'. Ο Αργεντινός στο επόμενο γκολ έγινε δημιουργός, με τον Κακά να στέλνει τη μπάλα στην κενή εστία για το 0-3 στο 39', ενώ το 0-4 που ήταν το σκορ του ημιχρόνο διαμόρφωσε στο 42' ο Ιγουαΐν από σερβίρισμα του Βραζιλιάνου.

Ετσι ακριβώς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 53' ο Κακά μπήκε από αριστερά και έκοψε τη μπάλα στην μικρή περιοχή, όπου ο Ιγουαΐν έκανε ωραία κίνηση και το 0-5. Σε εκείνο το σημείο άρχισαν να φεύγουν από το γήπεδο οι aficionados της Βαλένθια, οι οποίοι έχασαν τρία γκολ της ομάδας τους. Το πρώτο το έβαλε ο φορμαρισμένος Ρομπέρτο Σολδάδο στο 60' με πλασέ (1-5) για να ανεβάσει το δείκτη για τους Μερένχες στο 1-6 ο Κακά στο επόμενο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Μαδριλένοι (αν και δεν θα άρεσε στον Μουρίνιο) χαλάρωσαν εντελώς και δέχθηκαν δύο γκολ. Στο 81' ο Ζόνας έκανε το 2-6 και στο 84' ο Αλμπα, με αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το
Keywords
Τυχαία Θέματα