«Αυτό δεν είναι ΑΕΚ»

16:56 3/4/2011 - Πηγή: Gazzetta
Οι εικόνες ντροπής στη Νέα Φιλαδέλφεια οδήγησαν, μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Παρτιζάν, σε παραίτηση τον Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε την αγανάκτησή του.Το όνειρο της συμμετοχής στην Ευρώπη και η εκπληκτική πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ μετατράπηκε σε εφιάλτης για την ΑΕΚ. Η
αυλαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις «έπεσε» με τον χειρότερο τρόπο για την ελληνική ομάδα το βράδυ του Σαββάτου (2/4) αφού κάποιοι… γνωστοί άγνωστοι που θέλουν να λέγονται φίλοι του συλλόγου αμαύρωσαν για μια ακόμη φορά το όνομα και την ιστορία του.

Όπως έγινε πριν από ένα χρόνο στη Λαμία στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου, όπως είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια στο βόλεϊ με αποτέλεσμα η ομάδα των ανδρών να πέσει στην Α2 για ένα κουτάκι μπύρας, όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο… Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες ομάδες. Η βία στον αθλητισμό είναι ένα γεγονός ανάλογο με το ντόπινγκ. Όλοι πολεμούν για την καταπολέμησή της, όμως είναι αδύνατον να την εξαλείψουν γιατί πάντα βρίσκεται ένα βήμα πιο μπροστά.

Και στην περίπτωση του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ, που έχει καταφέρει τόσα μέσα από δύσκολες καταστάσεις, δεν της άξιζε. Τα επεισόδια στο κλειστό του Ιωνικού μετά το τέλος του αγώνα με την Παρτιζάν από μια μερίδα φιλάθλων –που ποιος ξέρει τι σκέφτονταν και προχώρησαν σε μια τέτοια κίνηση- ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Για τους ίδιους τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Ο προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης υπέβαλε την παραίτησή του αρνούμενος να ανεχτεί μια τέτοια κατάσταση και να συνεχίσει κάτω από αυτές συνθήκες. Κι αν αυτή δεν έγινε δεκτή από τη διοίκηση ο ίδιος, είναι πολύ δύσκολο να μεταπειστεί.

Γιατί όπως εξήγησε στο gazzetta.gr «Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια και κάποιοι για κάποιους λόγους προσπαθούν να την καταστρέψουν. Πέρυσι μας στέρησαν έναν τίτλο στη Λαμία, φέτος το ευρωπαϊκό όνειρο. Ποιος θα μας εγγυηθεί ότι δεν θα μας στερήσουν έναν ακόμη τίτλο φέτος; Γίνεται μια απίστευτη προσπάθεια από την Ερασιτεχνική να ανεβάσει όλα τα τμήματα του συλλόγου και κάποιοι το χαλάνε. Είναι κρίμα. Κάποια στιγμή λες «φτάνει, μέχρι εδώ». Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Δεν μπορώ να ανεχτώ τη βία, απλά δεν μπορώ. Δεν γίνεται να υπάρχουν κουκουλοφόροι και να χτυπούν τους Σέρβους. Είχα κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της Παρτιζάν και θα αναγκαστούμε να τους ζητήσουμε και συγνώμη; Δεν μπορούμε να λέμε πάντα ότι φταίει η Αστυνομία. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», ήταν τα γεμάτα πικρία λόγια του.

Και συμπλήρωσε: «Γιατί το κάνουν αυτό στα τμήματα της ΑΕΚ; Εγώ πίστευα ότι αγαπούν το χάντμπολ. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε όλους. Για 60 λεπτά η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Το ότι έπεσαν κατά τη διάρκεια του αγώνα δύο αναπτήρες, δεν μου λέει τίποτα. Δεν γίνεται μια ομάδα οπαδών να τα χαλάει όλα. Ας βρεθεί κάποιος να τους σταματήσει. Σήμερα κανείς δεν έγραφε ότι η ΑΕΚ έπαιξε μέχρι τους «8» του Τσάλεντζ Καπ, αλλά ότι έγιναν επεισόδια. Δουλεύω σε ένα σύλλογο στον οποίο μεγ
Keywords
Τυχαία Θέματα