Το πρόβλημα για τους φωτογράφους με τα νέα Huawei smartphones χωρίς Google Play

Techblog.gr

Τα νέα Huawei P40 lite E, P40 Lite, P40, P40 Pro, P40 Pro Premium αλλά και foldable Mate Xs θα είναι τα πρώτα smartphones της Huawei που δεν θα έχουν Google

Play. Smartphones με Android αλλά χωρίς το Google Play και χωρίς τις εφαρμογές YouTube, Gmail, Maps, Photos και άλλα δημοφιλή apps.

Η απουσία του Google Play είναι πολύ σημαντική καθώς τουλάχιστον αρχικά οι φωτογράφοι μάλλον δεν θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους, με σκοπό τον απομακρυσμένο έλεγχο ή την άμεση κοινοποίηση του υλικού τους, όπως οι εφαρμογές FUJIFILM Camera Remote, Canon Camera Connect, Canon EOS Remote, Nikon SnapBridge, OLYMPUS Image Share, Sony Imaging Edge Mobile.

Επιπλέον οι φωτογράφοι δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε σε δημοφιλείς φωτογραφικές και βιντεοληπτικές εφαρμογές που έχουν αγοράσει στο Google Play, όπως τα Lightroom, Snapseed, Filmic Pro, PhotoPills, The Photographer’s Ephemeris, Light Pollution Map κ.α.

Ενδιαφέρει επίσης: Google Advanced Protection: Πρόγραμμα περιορισμού του side loading apps στο Android

Όσο δυνατή και να είναι η κάμερα των νέων smartphones η έλλειψη του Play Store δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στο workflow των φωτογράφων, οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι οι απαραίτητες για αυτούς εφαρμογές να κυκλοφορήσουν και στο AppGallery της Huawei (χωρίς φυσικά κάποιος να μπορεί να μας πει πότε θα γίνει αυτό).

Υπενθυμίζουμε ότι η Google προειδοποιεί σχετικά με τα νέα Huawei smartphone που δεν έχουν Google Services, να μην περνάμε εφαρμογές με πλάγιους τρόπους, μία προειδοποίηση που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αφού κανείς δεν θα ήθελε να έχει προβλήματα ασφαλείας στην συσκευή που έχει προσωπικά δεδομένα, εικόνες και βίντεο.

Λογικά η έλλειψη αυτή θα λειτουργήσει ανασταλτικά για πολλούς φωτογράφους και όχι μόνο, ως προς την αγορά των νέων smartphones της Huawei, ειδικά από την στιγμή που οι ανταγωνιστές της, όπως η OPPO και η Xiaomi, προσφέρουν δυνατά φωτογραφικά smartphones με Play Store και πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα