PlayStation 5: Θα υποστηρίζει μόνο τα Top 100 παιχνίδια του PS4

Techblog.gr

Η Sony έχει αποκαλύψει από αρκετά νωρίς ότι το PlayStation 5 θα μπορεί να παίζει παιχνίδια του PS4. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν θα έχει τη δυνατότητα να παίζει εξ αρχής όλα τα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς κονσόλας.

Θα τρέχουν οι τίτλοι του PS4;

Στη χθεσινή παρουσίαση, όπου η εταιρεία αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, ο αρχιτέκτονας

της κονσόλας Mark Cerny είπε ότι έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές για τη συμβατότητα του PS5 με τα παιχνίδια του PS4 και τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η εταιρεία επέλεξε τα 100 πιο δημοφιλή παιχνίδια του PlayStation 4, με βάση τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτά οι παίκτες, και τα περισσότερα φαίνεται να τρέχουν χωρίς πρόβλημα.

Αν όλα πάνε καλά, το PlayStation 5 θα υποστηρίζει με την κυκλοφορία του τα top 100 παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς κονσόλας της Sony. Στο μέλλον η εταιρεία θα κάνει συμβατούς ακόμη περισσότερους τίτλους.

Τι θα γίνει με τους τίτλους του PS3

Όπως εξήγησε ο Mark Cerny, ένας τρόπος να δώσεις σε μία κονσόλα συμβατότητα με παλαιότερα παιχνίδια είναι να ενσωματώσεις σε αυτή το chipset της παλαιότερης γενιάς. Μία τακτική που ακολούθησε η Sony στο PlayStation 3. Ωστόσο, κάτι τέτοιο αυξάνει το κόστος της κονσόλας.

Γι’ αυτό, οι κατασκευαστές οδηγούνται στη δημιουργία ενός custom chip το οποίο ενσωματώνει όλες τις διαφορές που μπορεί να παρουσιάζουν οι δύο κονσόλες μεταξύ τους.

Αν και δεν ξεκαθάρισε τι θα συμβεί με τα παιχνίδια του PS3 και το PlayStation 5, ο Cerny είπε ότι σε κάθε περίπτωση οι τίτλοι των PS4 και PS4 Pro θα είναι πάντα συμβατοί με τις παλαιότερες γενιές κονσολών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι που απασχολεί αρκετούς χρήστες. Σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται ότι η Microsoft τα πηγαίνει καλύτερα, καθώς το Xbox Series X θα είναι συμβατό με όλα τα παιχνίδια κάθε κονσόλας που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα