Το FBI ανησυχεί για τα ηλεκτρικά κουδούνια Ring της Amazon

11:12 2/9/2020 - Πηγή: TechBlog

Μέσω παραβίασης 250 αστυνομικών ιστοσελίδων ήρθαν στη δημοσιότητα αρκετά μέχρι σήμερα απόρρητα έγραφα, γνωστά ως BlueLeaks, τα οποία φανερώνουν την ανησυχία του FBI για τα ηλεκτρικά κουδούνια της εταιρείας Amazon. Οι ανησυχίες προήλθαν μετά από ένα περιστατικό του 2017.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω περιστατικό του 2017 αναφέρεται πως ενώ η αστυνομία ήταν έτοιμη να επιβάλει το

νόμο και να εκδώσει ένταλμα για να μπει στο σπίτι του υπόπτου, ο γείτονας του παρακολουθούσε ζωντανά την επιχείρηση της αστυνομίας μέσα από το ηλεκτρικό κουδούνι Ring της Amazon και προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη για τις κινήσεις της. Η επιχείρηση τελικά απέτυχε, καθώς ο ύποπτος που είχε ειδοποιηθεί είχε προλάβει να φύγει από την οικία του πριν προλάβει να δράση η αστυνομία.

Το ενδιαφέρον βέβαια είναι πως το FBI φαίνεται να φοβάται ότι τα ηλεκτρικά κουδούνια μπορούν να λειτουργήσουν κατά της αστυνομίας, ενώ αντίστροφα οι πολίτες φοβούνται για το πόσα δεδομένα παίρνει η αστυνομία από το βίντεο των ηλεκτρικών κουδουνιών. Η Amazon είχε κατηγορηθεί πέρσι για τη συνεργασία της με τουλάχιστον 200 υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μέσω αυτής οι αστυνομικοί μπορούν να ζητήσουν από τους πελάτες να μοιραστούν βίντεο και πληροφορίες σχετικά με εγκλήματα στις περιοχές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα