Τα τρία νέα soundbars της LG έρχονται με Google Assistant και Dolby Atmos

Techblog.gr

Λίγες μέρες πριν την έκθεση τεχνολογίας CES 2019 στο Las Vegas, η LG ανακοίνωσε 3 νέα μοντέλα soundbars, τα SL10YG, SL9YG και SL8YG, βασισμένα στην τεχνογνωσία της Αγγλικής κατασκευάστριας εταιρίας Meridian Sound, γνωστής για τα υψηλής πιστότητας εξαρτήματα ήχου και βίντεο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των soundbars, που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά είναι τα Bass & Space,

Image Elevation, και Upmix. Η τεχνολογία Bass & Space θεωρητικά βελτιώνει την αίσθηση ήχου στον χώρο με τη προσθήκη μπάσων, το Image Elevation δημιουργεί έναν εικονικό τρισδιάστατο χώρο που εκπέμπει ήχο για να ανεβάσει την ακουστική εμπειρία και τέλος το Upmix ενώ λαμβάνει ήχο δύο καναλιών το κάνει να ακούγεται σαν πολυκάναλος ήχος χωρίς θόρυβο ή παραμόρφωση.

Πιο συγκεκριμένα το LG SL9YG διαθέτει ένα ενσωματωμένο γυροσκόπιο, το οποίο καταλαβαίνει τον τρόπο τοποθέτησης και χρήσης του και έτσι η ηχόμπαρα καθορίζει αντίστοιχα την κατεύθυνση εξόδου του ήχου. Τα μοντέλα SL10YG, SL9YG και SL8YG υποστηρίζουν τεχνολογίες Dolby Atmos και DTS:X για ήχο surround. Η LG θα προσφέρει ένα ασύρματο κιτ πίσω ηχείου που θα αυξάνει ακόμη περισσότερα τα μπάσα.

Τέλος, και οι τρεις ηχομπάρες θα κυκλοφορήσουν με ενσωματωμένο το Google Assistant, που σημαίνει πως θα δέχονται φωνητικές εντολές (δεν υποστηρίζεται η Ελληνική γλώσσα προς το παρόν) και θα δρουν ως κεντρικά σημεία ενός “έξυπνου σπιτιού” για να ελέγχουν άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

Η LG δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το κόστος αγοράς για τις συγκεκριμές ηχόμπαρες, ούτε την ακριβή ημερομηνία διάθεσής τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα δούμε σύντομα στην έκθεση CES 2019, απ’ όπου και ελπίζουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα