Οι νέες Smart TV της Samsung θα ελέγχουν υπολογιστές και smartphones από απόσταση

Techblog.gr

Η Samsung φαίνεται πως ξεκίνησε από νωρίς τις ανακοινώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που θα αποκαλυφθούν στην επερχόμενη έκθεση CES τον Ιανουάριο. Την εβδομάδα που μας πέρασε ανακοίνωσε πως οι νέες της “έξυπνες” τηλεοράσεις θα περιλαμβάνουν την δυνατότητα Remote Access.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα επιτρέπει όχι μόνο να προβληθεί εικόνα στην Samsung Smart TV

από υπολογιστή, smartphone ή tablet αλλά θα μπορούν να διαχειριστούν οι συγκεκριμένες συσκευές πλήρως, μέσω της τηλεόρασής. Με μια πρώτη ματιά αυτό ακούγεται να λειτουργεί όπως το chromecast, με τη διαφορά όμως πως σε αυτή την περίπτωση το Samsung Remote Access προσφέρει πολλά περισσότερα από το να αποτελεί η μεγάλη τηλεόραση του σπιτιού, μια απλώς μεγαλύτερη βοηθητική οθόνη.

Οι νέες τηλεοράσεις της Samsung θα δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να συνδέσει αξεσουάρ, όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει κατευθείαν τον κοντινό του υπολογιστή. Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε πόσο απλό γίνεται το να παίξουμε παιχνίδια ή να τρέξουμε άλλα λογισμικά που βρίσκονται στον υπολογιστή και να τα βλέπουμε ασύρματα στην τηλεόραση, μέσω WIFI-Direct (για laptops ή smartphones) ή IP Network (για σταθερούς υπολογιστές).

Επιπλέον η Samsung ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την VMware, η οποία θα προσφέρει την πλατφόρμα εικονικής επιφάνειας εργασίας έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση εξ αποστάσεως -μέσω των νέων Smart TVs- συσκευών που βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι πιθανό βέβαια πως κάτι τέτοιο για να είναι εφικτό θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση κάποιου ειδικού λογισμικού στις συσκευές που θέλει ο χρήστης να διαχειριστεί. Η ιδέα είναι όμως πως η τηλεόραση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για πρόσβαση και είσοδο σε συγκεκριμένο, σταθερό υπολογιστή οπουδήποτε και αν αυτός βρίσκεται.

Η Samsung δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το τι απαιτήσεις hardware και software θα απαιτούνται αλλά υπόσχεται πως οι λειτουργίες του Remote Access θα προστατεύονται από τη δική του τεχνολογία ασφαλείας Knox. Περισσότερες λεπτομέρειες για την νέα τεχνολογία που φέρνει η Samsung θα έχουμε μόλις κυκλοφορήσουν τα πρώτα μοντέλα του 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα