Προσοχή: Hackers δημιουργούν ψεύτικες ιστοσελίδες για τον κορωναϊό και κλέβουν τα δεδομένα σας

Techblog.gr

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε επίσημα τις προηγούμενες ημέρες ότι ο κορωναϊός είναι μία πανδημία και όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και την γειτονική Ιταλία, ίσως τα πράγματα να είναι πιο σοβαρά από ότι φαίνεται. Παρόλα αυτά όμως, για ακόμη μία φορά στο διαδίκτυο υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες όπου ακόμη και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ανθρώπους που είναι λιγότερο πονηροί.

Πιο συγκεκριμένα, hackers

δημιούργησαν στο διαδίκτυο μία ψεύτικη ιστοσελίδα για τον κορωναϊό μέσα από την οποία κλέβουν δεδομένα όσων επισκέπτονται την σελίδα. Σύμφωνα με έναν ερευνητή ασφαλείας στο Reason Labs, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα ιστοσελίδες οι οποίες εκτός από την παρακολούθηση της εξάπλωσης του κορωναϊού κλέβουν και δεδομένα. Ειδικά σε μία ιστοσελίδα ζητείται από τους επισκέπτες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν μία εφαρμογή.

Ουσιαστικά όμως η εφαρμογή αυτή δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν ιό μέσα από τον οποίο οι hackers κλέβουν τα δεδομένα των χρηστών από τον υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένου της δραστηριότητας στο διαδίκτυο αλλά και πληροφορίες πιστωτικών καρτών.

Ένας εύκολος τρόπος για να προστατευτείτε είναι να μην κατεβάσετε καμία εφαρμογή της οποίας δεν γνωρίζετε την προέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα