Η Google δεν θέλει οι κατασκευαστές Android TV να συνεργάζονται με την Amazon

Techblog.gr

Νέους περιορισμούς θέτει η Google για το Android TV στους συνεργάτες της αφού σύμφωνα με πληροφορίες τους απαγορεύει να συνεργάζονται ταυτόχρονα και με το Amazon Fire TV. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Αυτήν την στιγμή οι smart τηλεοράσεις χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο

τρεις πλατφόρμες, το Roku TV, Google Android TV καθώς και Amazon Fire TV.

Οι δύο τελευταίες πλατφόρμες (Android TV και Fire TV) έχουν πιο ανταγωνιστική θέση στην αγορά και σύμφωνα με μία αναφορά, η Google χρησιμοποιεί τις σχέσεις της με ορισμένες εταιρείες ώστε να προωθήσει περισσότερο το Android TV.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά όπου η Google θέτει τέτοιους περιορισμούς αφού η απαίτηση αυτή υπάρχει και στο Android Compatibility Commitment εδώ και χρόνια. Ένας ανώνυμος υπάλληλος από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων, δήλωσε ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε Android TV και Fire TV ταυτόχρονα” και συμπλήρωσε ότι αυτός ο περιορισμός είναι κάτι “εντελώς μοναδικό” στην βιομηχανία.

Πέρυσι, η Google είχε ανακοινώσει ότι 6 στους 10 κατασκευαστές τηλεοράσεων παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν Android TV ενώ 1 στις 10 smart TV που πωλούνταν έτρεχε το Android TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα