Οι συνδρομητικές υπηρεσίες streaming μείωσαν αισθητά την πειρατεία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα

14:21 4/7/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μία μεγάλη άνοδο στις συνδρομητικές streaming υπηρεσίες, είτε αυτές αφορούν σειρές και ταινίες όπως το Netflix ή παιχνίδια όπως το Google Stadia.

Η Ampere Analysis είναι μία ερευνητική εταιρεία που ασχολείται με ποικίλους τομείς. Πρόσφατα η εταιρεία διεξήγαγε μία

έρευνα η οποία αφορά το κατά πόσο οι συνδρομητικές streaming υπηρεσίες έχουν επηρεάσει την πειρατεία.

Στη συγκεκριμένη έρευνα η Ampere Analysis επικεντρώθηκε σε SVODs (streaming videos on demand) και βρήκε ότι σε χώρες που έχει αυξηθεί η δημοτικότητα αντίστοιχων υπηρεσιών έχει μειωθεί δραστικά η πειρατεία.

Στην αμερικανική αγορά, το πρώτο τρίμηνο του 2017 το 9% των χρηστών είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία πειρατική ιστοσελίδα, ποσοστό που έπεσε στο 4% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Γενικότερα σε όσες χώρες έγινε η έρευνα παρατηρήθηκε πτώση της χρήσης πειρατικών ιστοσελίδων. Για παράδειγμα στην Ισπανία το ποσοστό έπεσε από 12% σε 7% και στη Γερμανία από 3% σε 2%. Ενδιαφέρον είναι όμως ότι στην Δανία το ποσοστό αυξήθηκε από 3% σε 4%.

Η Ampere Analysis αποδίδει τη μείωση των ποσοστών πειρατείας στις streaming υπηρεσίες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη μείωση έχει συμβάλει και η αύξηση της προστασίας κατά της πειρατείας που έχει θέσει η κάθε χώρα και ο εκάστοτε πάροχος.

Τέλος, η Ampere Analysis αναφέρει ότι αυτή η τάση ίσως αλλάξει τα ερχόμενα χρόνια εξαιτίας της αύξησης των streaming υπηρεσιών. Οι χρήστες και αρκετοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη πολλών streaming υπηρεσιών θα μειώσει το περιεχόμενο που έχει κάθε υπηρεσία. Έτσι οι καταναλωτές θα αναγκαστούν να πληρώνουν πολλαπλές συνδρομές, ή θα στραφούν εκ νέου τους καταναλωτές στη χρήση των πειρατικών ιστοσελίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα