Android Q Beta 5: Η ρύθμιση Back Sensitivity αφορά την πλήρη πλοήγηση στα μενού μέσω gestures

12:29 4/7/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Google έχει ήδη κυκλοφορήσει τέσσερις beta του Android Q, η τέταρτη beta έγινε διαθέσιμη στις αρχές Ιουνίου και η εταιρεία θα κάνει άλλες δύο πριν το Android Q κυκλοφορήσει επίσημα το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σήμερα, ένας χρήστης του

reddit και κάτοχος ενός Google Pixel 3 XL ισχυρίστηκε ότι έλαβε την Android Q Beta 5, πριν την επίσημη κυκλοφορία της. Το 9to5Google επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία λέγοντας ότι σύμφωνα με το “About phone” ο χρήστης είχε την έκδοση QP1A.190626.001 η οποία περιλαμβάνει και το security patch του Αυγούστου.

Επιπλέον, η Google στην Android Q Beta 5 πρόσθεσε τη ρύθμιση “Back Sensitivity” η οποία αφορά το σύστημα πλήρους πλοήγησης στο περιβάλλον της συσκευής μέσω gestures.

Αυτή η ρύθμιση κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με τη δήλωση που έκανε εχθές ο Googler, Chris Banes στο droidcon του Βερολίνου, ανακοινώνοντας ότι η Google θα αλλάξει τα gestures για τον app drawer και τα πλευρικά μενού.

Στη ρύθμιση Back Sensitivity υπάρχει ένας slider που επιτρέπει την επιλογή της ευαισθησίας μεταξύ τεσσάρων βαθμίδων. Βέβαια, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι ακριβώς επηρεάζει αυτή η ρύθμιση.

Η Google προειδοποιεί ότι η ρύθμιση του Back Sensitivity θα μπορούσε να “συγκρούεται” με τα gestures εφαρμογών που πραγματοποιούνται κατά μήκος των πλευρών της οθόνης. Αυτό ίσως μεταφράζεται στο πόση ώρα θα πρέπει να κρατάμε πατημένο το δάχτυλο μας μέχρι η συσκευή να αναγνωρίσει το gesture.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρήστες λαμβάνουν την beta έκδοση πριν αυτή κυκλοφορήσει. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι οι εκδόσεις αυτές τις περισσότερες φορές αποτελούν μέρος εσωτερικών δοκιμών, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η κανονική Beta 5 να διαφέρει δραστικά από αυτή που έλαβε ο χρήστης

Keywords
Τυχαία Θέματα