Μεγάλη πτώση στην αγορά των smartphones τον Φεβρουάριο

Techblog.gr

Εξαιρετικά μεγάλη πτώση σημείωσε η αγορά των smartphone τον Φεβρουάριο που μας πέρασε χάρη στον εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες αποστολές τον προηγούμενο μήνα μειώθηκαν κατά 38%. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς smartphone.

Τον Φεβρουάριο του 2019, παραδόθηκαν παγκοσμίως 99.2 εκατομμύρια smartphone ενώ το 2020 αυτός ο αριθμός έπεσε στα 61.8

εκατομμύρια κομμάτια. Αυτό φυσικά συνέβη, γιατί τα καταστήματα σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη υπολειτουργούν ή είναι κλειστά.

Κατά την διάρκεια αυτού του μήνα, στην κορυφή βρέθηκε η Samsung στις διεθνείς πωλήσεις smartphone. Την Samsung ακολουθούν, Apple, Xiaomi, Huawei, OPPO και Vivo. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι πληροφορίες δείχνουν χαμηλές πωλήσεις της σειράς Galaxy S20.

Επιπλέον, οι ερευνητές της Strategy Analytics υποστηρίζουν ότι ακόμη και τον Μάρτιο, η αγορά των smartphone θα σημειώσει πτώση στις πωλήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι η Κίνα, έχει ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού ωστόσο ο υπόλοιπος πλανήτης ξεκίνησε αυτό το διάστημα να “χορεύει” στους ρυθμούς της πανδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα