Κινα: Παροτρύνει την Αμερική να αποσύρει τον αποκλεισμό της Huawei

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες να επεκτείνει για έναν ακόμη χρόνο τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική και η Κίνα φαίνεται πως ετοιμάζει τα δικά της μέτρα για τις Αμερικανικές εταιρείες. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε το Σάββατο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να σταματήσουν την “παράλογη καταστολή” των Κινεζικών εταιρειών όπως η Huawei.

Σύμφωνα με μία άλλη δήλωση του Υπουργείου

Εξωτερικών στο Reuters, η Κίνα θα υπερασπιστεί τα νομικά δικαιώματα των εταιρειών της. Εχθές, το Global Times ανέφερε ότι η Κίνα ετοιμάζει τα δικά της μέτρα για να “νιώσουν τον πόνο” οι Αμερικανικές εταιρείες και πιθανόν αυτό θα ξεκινήσει αρχικά από τις μικρές εταιρείες.

Επιπλέον, θα γίνουν έρευνες σε μεγάλες εταιρείες της Αμερικής ώστε αυτές να ενταχθούν σε μία λίστα “αναξιόπιστων” εταιρειών. Σε αυτές τις εταιρείες ενδέχεται να ενταχθεί και η Apple μαζί με την Qualcomm και άλλες. Τέλος, το U.S. Federal Retirement Thrift Investment Board δήλωσε ότι θα καθυστερήσει “επ’ αόριστον τα σχέδια επένδυσης σε Κινεζικές εταιρείες που βρίσκονται υπό λεπτομερή έλεγχο στην Ουάσινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα