Η Κίνα ετοιμάζει μέτρα για να τιμωρήσει Apple, Qualcomm και άλλες εταιρείες;

Για έναν χρόνο ακόμη ανανεώθηκε ο αποκλεισμός της Huawei από την Αμερική έπειτα από έναν δύσκολο χρόνο για την Κινεζική εταιρεία η οποία συνάντησε αρκετά προβλήματα εξαιτίας των σκληρών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση του Τραμπ. Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής δείχνει να μην έχει σταματημό αφού και η Κίνα σύμφωνα με μία αναφορά ετοιμάζει τα δικά της μέτρα απέναντι στις Αμερικανικές εταιρείες.

Η Κίνα

φημολογείται ότι ετοιμάζει την δική της λίστα “αναξιόπιστων” εταιρειών η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει Αμερικανικές εταιρείες όπως η Apple, η Qualcomm, η Cisco και η Boeing. Η αναφορά αυτή δημοσιεύτηκε από το Global Times, το οποίο φημολογείται ότι μεταφέρει τις πεποιθήσεις της Κινεζικής κυβέρνησης, παρόλα αυτά δεν αποτελεί επίσημη κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τον He Weiwen, πρώην ανώτερο αξιωματούχο του εμπορίου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του China Society for World Trade Organization Studies, η Κίνα πρέπει να λάβει μέτρα σε βαθμό που οι ΗΠΑ δεν θα τολμήσουν να ζητήσουν τίποτα παραπάνω. Επιπλέον, ο Weiwen υποστηρίζει ότι η Κίνα πρέπει να ερευνήσει σχετικές εταιρείες των ΗΠΑ και “να τις αφήσει να αισθανθούν τον πόνο”.

Αν λοιπόν η Κίνα λάβει κάποια τέτοια μέτρα όπου απαγορεύεται προϊόντα τεχνολογίας Αμερικανικών εταιρειών να πωλούνται στην Κίνα, τότε αυτό θα μπορούσε να πλήξει οικονομικά αυτές τις εταιρείες. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το 14.8% των κερδών της Apple προήλθε από την αγορά της Κίνας, ενώ μία μεγάλη γκάμα εταιρειών χρησιμοποιεί τα SoC της Qualcomm.

Σύμφωνα με το The Wall Street Journal, αν η Κίνα απαγορεύσει την χρήση των Αμερικανικών chip τότε οι εταιρείες με έδρα της Αμερική θα χάσουν 36 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Gao Lingyun, ειδικός στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών στο Πεκίνο, που βρίσκεται κοντά στην Κινεζική κυβέρνηση αναφέρει ότι, πρώτα θα “χτυπηθούν” οι μικρές Αμερικανικές εταιρείες που εξαρτώνται από την Κίνα. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για τις ποινές, πριν αυτές επιβληθούν στην εταιρείες κολοσσούς όπως είναι η Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα