Κάνε πιο ασφαλή τον Facebook λογαριασμό σου με το two factor authentication

19:36 9/3/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Εδώ και πολύ καιρό, το Facebook προσφέρει τη λειτουργία two factor authentication. Έχοντας ενεργή τη συγκεκριμένη λειτουργία, κάθε φορά που κάνουμε σύνδεση με τον λογαριασμό μας σε κάποια νέα συσκευή η ιστοσελίδα απαιτεί να γράψουμε και έναν μοναδικό κωδικό.

Τον κωδικό αυτό μπορούμε να τον λαμβάνουμε με μήνυμα στο κινητό ή να τον αντιγράφουμε από κάποια εφαρμογή παραγωγής κωδικών, όπως ο Google

Authenticator.

Ενεργοποίηση two factor authenticationΓια να ενεργοποιήσουμε τη συγκεκριμένη λειτουργία στο Facebook μπαίνουμε στις “Ρυθμίσεις” και κάνουμε κλικ στην “Ασφάλεια και σύνδεση”.

Μετά, βρίσκουμε την κατηγορία “Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων” και στο “Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων” κάνουμε κλικ στην “Επεξεργασία”.

Το Facebook θα ανοίξει μία νέα σελίδα στην οποία πατάμε το κουμπί “Ξεκινήστε”.

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να γράψουμε τον κωδικό που χρησιμοποιούμε στο Facebook. Τον γράφουμε στο σχετικό πεδίο και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Υποβολή”.

Μετά θα δούμε ένα παράθυρο που ζητάει να διαλέξουμε αν θέλουμε να παίρνουμε κωδικούς με μήνυμα στο κινητό ή αν θα χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή. Διαλέγουμε αυτό που θέλουμε και πατάμε στο κουμπί “Επόμενο”.

Κωδικοί με μήνυμα στο κινητόΣε περίπτωση που επιλέξουμε να παίρνουμε τους κωδικούς με μήνυμα στο κινητό, τότε τσεκάρουμε αν ο αριθμός που έχουμε δώσει στο Facebook είναι σωστός, αλλιώς πατάμε στη “Χρήση άλλου αριθμού”. Όταν έχουμε ρυθμίσει σωστά τον αριθμό του κινητού κάνουμε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

Το Facebook θα στείλει αμέσως έναν κωδικό, τον οποίο πρέπει να γράψουμε στο παράθυρο που έχει εμφανιστεί στην οθόνη και να πατήσουμε το κουμπί “Επόμενο”.

Μετά, θα δούμε κάποιες ρυθμίσεις τις οποίες απενεργοποιούμε, δηλαδή βάζουμε τον διακόπτη στο “ΟΧΙ”, και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Κωδικοί από εφαρμογήΑν δεν θέλουμε να μας στέλνει μηνύματα το Facebook, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια εφαρμογή. Γι’ αυτό, όταν η σελίδα ρωτάει πώς θέλουμε να παίρνουμε τους κωδικούς διαλέγουμε την “Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας”.

Εφόσον έχουμε προχωρήσει στο επόμενο βήμα, ανοίγουμε το app που έχουμε κατεβάσει στο κινητό, σκανάρουμε το QR-code και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

Στο παράθυρο που έχει ανοίξει, γράφουμε τον κωδικό που βλέπουμε στην εφαρμογή και πατάμε το κουμπί “Επόμενο”.

Το τελευταίο βήμα είναι να βάλουμε τον διακόπτη δίπλα στο “Να επιτρέπονται οι συνδέσεις χωρίς κωδικό για 1 εβδομάδα” στο “ΟΧΙ” και κάνουμε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Εσείς χρησιμοποιείται το two factor authentication στο Facebook ή σε κάποια άλλη σελίδα, εφαρμογή ή υπηρεσία;

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα