Apple: Έχει τη μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά των smartphones από κάθε άλλη εταιρεία

16:25 9/3/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Counterpoint Research δημοσίευσε μία αναφορά για την αγορά των smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Σύμφωνα με την αναφορά, η Apple ανακατέλαβε την κορυφή στην αγορά των smartphones παρουσιάζοντας 10% ετήσια αύξηση.

Επιστροφή στην κορυφή

Το μερίδιο αγοράς της Apple και

της Samsung για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν 18%, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Huawei και το sub-brand της Honor με ποσοστό 14%. Ενώ, την τρίτη θέση μοιράζονται η Xiaomi και η Vivo με ποσοστά 8% ή κάθε μία.

Τα κορυφαία μοντέλα για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν το iPhone XR με ποσοστό 3% επί των συνολικών αγορών, δεύτερο ήρθε το iPhone 11 με ποσοστό 2,1%, και τελευταίο το Samsung Galaxy A50 με 1,8% μερίδιο.

Γενικότερα τα 10 κορυφαία smartphones ήταν μοντέλα iPhone και Samsung Galaxy A, με μοναδική εξαίρεση το Oppo A5. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Counterpoint Research, τα 5G smartphones είχαν μόλις 1% μερίδιο.

Οι αποστολές των smartphones αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην ευρωπαϊκή αγορά κυρίαρχες είναι η Samsung και η Apple με ποσοστά 27%, με τις Huawei, Xiaomi και Oppo να ακολουθούν παρουσιάζοντας ποσοστά 17%, 8% και 2%, αντίστοιχα.

Η Apple, ακόμα και χωρίς 5G smartphone, παρουσίασε 10% ετήσια αύξηση στις αποστολές. Το μερίδιο αγοράς της Samsung είχε ετήσια μείωση 1%, ενώ η Huawei είδε μείωση στις αποστολές 6%. Η Xiaomi από την άλλη είδε 28% ετήσια αύξηση αποστολών χάρη στην προσφορά των προϊόντων της σε νέες παγκόσμιες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα