iPad 2020: Θα έχουν screen-based πληκτρολόγιο με εξελιγμένη απτική ανάδραση

Techblog.gr

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple ενδιαφέρεται να ενσωματώσει στα iPad 2020 ένα screen-based πληκτρολόγιο αφής, το οποίο μοιάζει και έχει παρόμοια αίσθηση με ένα φυσικό πληκτρολόγιο.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας η Apple αναφέρει ότι θα γίνεται χρήση μιας παραμορφώσιμης οθόνης με μηχανισμούς που προσομοιώνουν κίνηση. Για να πετύχει κάτι τέτοιο, η εταιρεία

θα συνδυάσει απτικούς κινητήρες και ηλεκτροστατικό φορτίο, δίνοντας την αίσθηση στον χρήστη ότι πατάει φυσικά κουμπιά πληκτρολογίου.

Με άλλα λόγια, το ηλεκτροστατικό φορτίο θα βοηθά στον εντοπισμό των ψηφιακών κουμπιών και οι απτικοί κινητήρες θα δημιουργούν την αίσθηση ότι πατάμε φυσικά κουμπιά.

Ο συνδυασμός της παραπάνω τεχνολογίας με υψηλής ποιότητας 3D γραφικά θα επιτρέψει στους χρήστες των iPad 2020 να χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο οθόνης και να αισθάνονται ότι διαθέτουν ένα μηχανικό πληκτρολόγιο υψηλής ποιότητας.

Την παραπάνω ψευδαίσθηση θα μπορούσε να ενισχύσει η δημιουργία ενός λογισμικού που χρησιμοποιεί περιβαλλοντική ανισότροπη προσέγγιση για να αλλάζει την όψη των κουμπιών ανάλογα με τη γωνία θέασης, το φως του περιβάλλοντος, και τα λοιπά.

Οι εικόνες που συνοδεύουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνουν μία συσκευή που διαθέτει απλά οθόνη. Οπότε, ίσως η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την τεχνολογία στα επόμενης γενιάς iPad 2020 και τα MacBook 2020, που ίσως έχουν διπλή οθόνη.

Ενδιαφέρον είναι ότι αυτό δεν είναι το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καταθέτει η Apple και αφορά τεχνολογίες πληκτρολογίων αφής. Πέρυσι, η εταιρεία είχε οραματιστεί μία flexible οθόνη η οποία παραμορφώνεται όταν ασκείται πίεση στην επιφάνεια της.

Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να μην θεωρήσουμε αυτονόητο ότι η Apple θα εφοδιάσει τα iPad 2020 με screen-based πληκτρολόγιο αφής ή ότι θα κυκλοφορήσει κάποιο MacBook με αυτήν την τεχνολογία. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο η πατέντα να μείνει απλά στα χαρτιά.


Keywords
Τυχαία Θέματα