Το P30 Pro αντιμετωπίζει πρόβλημα με το Google Pay και η Huawei το επιβεβαιώνει

Techblog.gr

Σύμφωνα με ορισμένους κατόχους του Huawei P30 Pro, υπάρχει πρόβλημα με το Google Pay στις συσκευές τους, οι οποίες αποτυγχάνουν στο SafetyNet test, την υπηρεσία που ελέγχει αν η συσκευή τρέχει γνήσιο και πιστοποιημένο software και είναι κάτι που η Huawei

συνεργάζεται με τη Google για να διαπιστώσει τι το προκάλεσε.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές από χρήστες του P30 Pro έχουν να κάνουν με το ότι δε μπορούσαν να τρέξουν το Google Pay λόγω της αποτυχίας στο SafetyNet test αλλά και εφαρμογές που το χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν τη σωστή λειτουργία τους. Υπάρχουν όμως και χρήστες που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούν την ίδια έκδοση του EMUI με αυτούς που δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό.

Η Huawei επιβεβαιώνει πως το θέμα που έχει προκύψει είναι υπαρκτό και πως η αποτυχία του SafetyNet θα έπρεπε να εκδηλώνεται μόνο σε όσους τρέχουν το EMUI 10 beta (βασισμένο σε Android 10), ο αριθμός των οποίων είναι μικρός, και όχι σε συσκευές που έχουν εγκατεστημένη κάποια έκδοση που απευθύνεται σε όλους τους χρήστες.

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε P30 Pro με εγκατεστημένη την EMUI 10 beta έκδοση, απέτυχαν όταν έτρεξαν το SafetyNet test app στην έκδοση EMUI 10.0.0.42 και 10.0.0.0. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει ακόμα και όταν έγινε επανεκκίνηση και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, και μόνο όταν εγκαταστήθηκε η έκδοση EMUI 10.0.0.153, κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο test με επιτυχία.

Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα μιας και το EMUI 10 στο P30 Pro έχει ήδη πάρει πιστοποίηση από τη Google, οπότε δεν αναμένεται να υπάρχει πρόβλημα ανάλογο με το Mate 30 Pro όπου δε θα μπορούν να εγκατασταθούν τα Google apps, με το update που θα διορθώσει το πρόβλημα στο P30 Pro να αναμένεται σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα