iOS 8, θα επιτρέπει manual ρυθμίσεις στην κάμερα

Το νέο iOS 8 παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του WWDC στις αρχές του μήνα και είδαμε όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά που θα φέρει από φθινόπωρο. Όμως όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε και νέες (πιθανές) λειτουργίες που θα φέρει εκτός από αυτές που τονίστηκαν. Εχθές είδαμε ότι υπάρχουν APIs στο iOS 8 τα οποία σχετίζονται με υψομετρικά δεδομένα οπότε μπορεί να δούμε το iPhone

6 με αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης.

Άλλη μια αλλαγή που ίσως δούμε και η οποία θα είναι αρκετά σημαντική, είναι στην κάμερα. Η κάμερα στο iOS 8 δεν θα έχει όλες τις ρυθμίσεις αυτοματοποιημένες αλλά θα δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζονται χειροκίνητα. Μέχρι στιγμής, οι μόνες δυνατότητες που σου δίνει η κάμερα είναι flash και HDR mode.

Το νέο iOS 8 μιας και κινείται στο γενικότερο πνεύμα να γίνει πιο «ανοιχτό» θα επιτρέπει να κάνετε εσείς τις δικές σας ρυθμίσεις στην κάμερα που αφορούν στην επιλογή ISO, ταχύτητα κλείστρου, ισορροπία λευκού αλλά και exposure.

Να πούμε ότι τις παραπάνω ρυθμίσεις μάλλον δεν περιμένουμε να τις δούμε στην iOS 8 native camera app αλλά η Apple επιτρέπει σε developers να δημιουργήσουν third party apps για να έχουν τις παραπάνω λειτουργίες. Η native κάμερα αυτό που θα φέρει είναι μόνο exposure controls.


Keywords
Τυχαία Θέματα