Nokia, πλήρωσε εκατομμύρια σε κυβερνο-εκβιαστές για να προστατέψει το Symbian

Η Nokia σύμφωνα με πληροφορίες που βγήκαν τώρα στην δημοσιότητα, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από cyber-εγκληματίες και χρειάστηκε να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ καθώς hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Symbian και την εκβίαζαν. Το 2007 η Nokia συμφώνησε να πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ώστε

να αποτρέψει τους hackers να διαρρεύσουν το encryption key για το λειτουργικό σύστημα Symbian.

Στην περίπτωση που αρνίοταν να πληρώσει και διέρρεε το encryption key για το Symbian διάφοροι developers θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κακόβουλο λογισμικό το οποίο θα κατέληγε στις συσκευές που χρησιμοποιούσαν Symbian. Ιδιαίτερα αν αυτό εξαπλωνόταν θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την Nokia.

Εκείνη την περίοδο το λειτουργικό σύστημα της Nokia το χρησιμοποιούσαν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές smartphones ενώ κατείχε σχεδόν πάνω από το 50% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Επομένως δεν μπορούσε παρά να πληρώσει.

Η συμφωνία έλεγε να αφήσουν τα λεφτά (το ποσό δεν το γνωρίζουμε) σε ένα parking στην πόλη Tampere. Αν και η αστυνομία παρακολουθούσε το συμβάν, οι δράστες κατάφεραν και ξέφυγαν. H εθνική υπηρεσία ερευνών της Φινλανδίας ερεύνησε την υπόθεση μαζί με την Νokia αλλά παραπάνω πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα