Η εταιρεία Vupen κατάφερε να χακάρει Windows 8 και IE10

Οι βάσεις είχαν τεθεί από τον προηγούμενο Μάρτη, όταν η εταιρεία Vupen κατάφερε στο διαγωνισμό Pwn2Own να παρακάμψει την ασφάλεια του Internet Explorer 9 σε λειτουργικό σύστημα Windows 8.

Τώρα, η εταιρεία μας ενημέρωσε μέσα από το Twitter πως έχει καταφέρει να παρακάμψει την ασφάλεια και των Windows 8 και IE10, μία εβδομάσα μετά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης του Windows 8 από τη Microsoft.

Για όσους δε γνωρίζουν, η εταιρεία Vupen ασχολείται με την ασφάλεια και ψάχνει συνεχώς «τρύπες» σε διάφορα λογισμικά, με σκοπό ύστερα να πουλήσει την τεχνογνωσία αυτή σε κυβερνήσεις και άλλους πελάτες και όχι στις ίδιες τις εταιρείες των λογισμικών. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνει και έχει έσοδα.

Η αλήθεια είναι πως το Windows 8 έχει σαφώς πιο βελτιωμένη ασφάλεια απ” ότι είχε η προηγούμενη έκδοση Windows 7. Σε ενημέρωση που έγινε στη Microsoft σχετικά με την πετυχημένη επίθεση σε Windows 8 και IE10, η εταιρεία απάντησε το εξής:

«Είδαμε το tweet, αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε περισσότερους προγραμματιστές να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Coordinated Vulnerability Disclosure της Microsoft, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία των πελατών μας.»

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα