Windows 8, RT, 8 Pro: Διαφορές – Ομοιότητες, Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν αγοράσεις/ αναβαθμιστείς

Κάπου θα τα έχει πάρει το μάτι σου, κάτι θα έχεις ακούσει. Τι πραγματικά προσφέρουν οι νέες εκδόσεις των Windows 8 και ποια καλύπτει τις ανάγκες σου; Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις πιο συχνές απορίες σχετικά με τα νέα “Παράθυρα” με τις αντίστοιχες απαντήσεις τους. Ελπίζουμε να μην σε κουράσουμε, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να είμαστε συνοπτική, όμως οι πληροφορίες και τα ερωτήματά σας είναι πολλά! Πάμε να τα απαντήσουμε.

Πόσες εκδόσεις των νέων

Windows 8 κυκλοφορούν;
Σε αντίθεση με παλαιότερα, η Microsoft αποφάσισε να κάνει τα πράγματα απλούστερα με τις εκδόσεις των νέων Windows. Έτσι, δεν υπάρχουν πλέον εκδόσεις όπως Starter, Home, Home Premium, Professional, Ultimate, αλλά οι εκδόσεις είναι τρεις: Windows RT, Windows 8 και 8 Pro. Όλες περιλαμβάνουν την νέα εμφάνιση Modern UI (πρώην Metro UI) και μπορούν να τρέχουν τις νέες Metro εφαρμογές. Επίσης όλες διαθέτουν τον νέο πυρήνα για καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Τι είναι τα Windows RT;
Τα Windows RT έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά για χρήση σε συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM, όπως είναι τα περισσότερα σημερινά tablets και smartphones. Επεξεργαστές όπως Qualcomm Snapdragon, Nvidia Tegra 3, Samsung Exynos κ.α.
Με λίγα λόγια, τα Windows RT έχουν φτιαχτεί για tablets και γενικά για οθόνες αφής, όπως το Microsoft Surface, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86/64 που διαθέτουν οι desktop υπολογιστές καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των laptop και ultrabook.

Τι είναι το Metro και οι εφαρμογές του στύλ Metro;
Για αρχή, η Microsoft δεν μας επιτρέπει πλέον να αναφερόμαστε στο νέο UI ως Metro αλλά ως Windows UI ή Modern UI. Όπως και να το πεις, είναι το καινούργιο περιβάλλον χρήσης των Windows, στο οποίο κυριαρχούν τα “πλακάκια” με τις διάφορες πληροφορίες, τα γνωστά «tiles» που έχουμε δει και στα Windows Phone 7, 7.5 και 8. Οι Metrο εφαρμογές, είναι ειδικά φτιαγμένες για να εκμεταλλεύονται αυτό το περιβάλλον χρήσης, και διατίθενται αποκλειστικά από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft, το Windows Store. Εκμεταλλεύονται πλήρως όλη την οθόνη και προσφέρουν φιλικό περιβάλλον για χρήση με αφή. Είναι πιο εύκολες στην κατασκευή από τις κλασικές Windows εφαρμογές, χρησιμοποιούν «tiles» αντί για εικονίδια, και προπαντός είναι κατασκευασμένες να τρέχουν και σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής ARM. Είναι σχεδιασμένες να προσφέρουν ταχύτητα, σταθερότητα και ασφάλεια, όμως υστερούν στο εύρος των δυνατοτήτων που μπορούν να καλύψουν καθώς και στο ότι περιορίζουν τους προγραμματιστές τους να χρησιμοποιούν ειδικά APIs για την κατασκευή τους. Προς το παρόν οι εφαρμογές Metro αριθμούν περί τις 36.000 στο Windows Store.

Σε τι υστερούν τα Windows RT από τις άλλες εκδόσεις;
Τα Windows RT θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει κάποιος και Windows Lite. Είναι μια έκδοση των Windows 8 με μειωμένα χαρακτηριστικά Το κυριότερο από τα αυτά είναι ότι περιορίζονται στην χρήση εφαρμογών Metro, και ΔΕΝ μπορούν να τρέξουν κλασικές (Desktop) εφαρμο

Keywords
Τυχαία Θέματα