Η Olympus επιτρέπει πλέον τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam

13:03 3/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Μετά τις Fujifilm, Canon και Panasonic, η Olympus ανακοινώνει και αυτή πως θα επιτρέπει τη χρήση των mirrorless καμερών της ως webcam, μέσα από τη δική της εφαρμογή OM-D Webcam Beta.

Για την ώρα, η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, καθώς και

μόλις πέντε μοντέλα της εταιρείας, τα OM-D E-M1X, OM-D E-M1, OM-D E-M1 Mark II, OM-D E-M1 Mark III, και OM-D E-M5 Mark II. Με τον καιρό, θα υπάρξει υποστήριξη και για άλλα μοντέλα καθώς και για Mac υπολογιστές, όπως κάνουν οι Fujifilm και Canon).

Με την εγκατάσταση της εφαρμογής, οι χρήστες απλά συνδέουν την κάμερα στον υπολογιστή τους και η εφαρμογή αναγνωρίζει αυτόματα το μοντέλο. Η εφαρμογή δε μπορεί να μεταφέρει και ήχο από την κάμερα, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο ή να προμηθευτούν εξωτερικό.

Πριν λίγες ημέρες η Olympus είχε ανακοινώνει την έξοδο της από την αγορά των φωτογραφικών μηχανών, όμως η εταιρεία δείχνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους πελάτες της χωρίς υποστήριξη. Όπως και να έχει, όσοι έχετε ένα εκ των προαναφερθέντων μοντέλων και θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργεία, μπορείτε να κατεβάσετε άμεσα την εφαρμογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα