Η Google βάζει τέλος στο Daydream VR με το Android 11

Το 2016 η Google είχε παρουσιάσει τη δική της πρόταση στο VR, μέσω της πλατφόρμας Daydream VR. Μαζί, η εταιρεία παρουσίασε και το δικό της headset για την πλατφόρμα, με την ονομασία View. Όμως, πέραν μίας αναβάθμισης του headset το 2017, η πλατφόρμα δεν είχε αναβαθμιστεί, με τη Google να μη δείχνει καν ιδιαίτερο

ενδιαφέρον.

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν και μετά τον τερματισμό υποστήριξης της υπηρεσίας Play Movies & TV, η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι από το Android 11 σταματάει η υποστήριξη της πλατφόρμας. Επίσης, δε θα υπάρχει κανένα update στην πλατφόρμα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα μπορεί καν να μην παίζει στο Android 11. Κάποιες εφαρμογές άλλων κατασκευαστών μπορεί ακόμα να παίζουν, αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Μη ξεχνάμε ότι και η Samsung άφησε εντελώς την πλατφόρμα Gear VR εδώ και ένα χρόνο, από την κυκλοφορία του Galaxy Note 10. Από την άλλη, το AR φαίνεται να κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος, ειδικά μετά την ενσωμάτωση του αισθητήρα LiDAR στο iPad Pro. Όπως και να έχει, το VR φαίνεται πως πέθανε στις mobile συσκευές, αν και στα PC κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα