Εταιρεία ανακύκλωσης μεταπώλησε 100.000 iPhone, iPad και Apple Watch

Η Apple έκανε υπέβαλε αγωγή κατά της εταιρείας ανακύκλωσης GEEP Canada, η οποία αντί να αποσυναρμολογήσει και να ανακυκλώσει 100.000 iPhone, iPad και Apple Watch φαίνεται πως προχώρησε στη μεταπώληση τους.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν η Apple πραγματοποίησε έλεγχο σε περισσότερα από

500.000 iPhone, iPad και Apple Watch μεταξύ 2015 και 2017 τα οποία είχε στείλει για ανακύκλωση. Εκεί η εταιρεία εντόπισε πως το 18% των συσκευών (103.845 συσκευές για την ακρίβεια) είχαν ακόμα πρόσβαση στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Ο έλεγχος της Apple δε μετράει τις συσκευές που συνδέονται μόνο με Wi-Fi, οπότε ο συνολικός αριθμός μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Αυτή τη στιγμή η Apple ζητάει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ από την πρώην συνεργάτη της. Η GEEP Canada αν και δεν αρνήθηκε την κλοπή, ισχυρίζεται ότι δε φταίει αυτή αλλά οι τρεις υπάλληλοι της εταιρείας που το έκαναν. Από την άλλη, η Apple υποστηρίζει ότι αυτοί οι τρεις υπάλληλοι ήταν στην πραγματικότητα ανώτερα στελέχη της εταιρείας. Μη ξεχνάμε ότι η Apple πουλάει refurbished συσκευές, αλλά μόνο όσες πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. Όσες στέλνει για ανακύκλωση δεν είναι σε θέση να πωληθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα