Νοσοκομείο στη Wuhan λειτουργεί με ρομπότ λόγω του κορονοϊού

Techblog.gr

Η Wuhan στην Κίνα είναι το επίκεντρο του COVID-19 και με τον αριθμό κρουσμάτων στη χώρα να έχει φτάσει τις 88.000, τα νοσοκομεία έχουν παραλύσει. Τα θετικά νέα είναι ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων στην περιοχή έχει μειωθεί δραματικά. Ωστόσο, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από το συνηθισμένο.

Ακόμα και ρομπότ επιστράτευσαν

Βάση αναφοράς από τη Global Times,

στη Wuchang της Wuhan άνοιξε ένα νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί με ρομπότ. Το νοσοκομείο άνοιξε τις πόρτες του το Σάββατο και είναι στελεχωμένο από 12 σετ 5G έξυπνων ρομπότ τα οποία εργάζονται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Συνολικά η CloudMinds, μία εταιρεία εξ’ αποστάσεως χειρισμού έξυπνων ρομπότ με έδρα το Beijing, δώρισε στο νοσοκομείο 6 ειδών ρομπότ. Στόχος των ρομπότ είναι να βοηθήσουν το νοσοκομειακό προσωπικό να αφαιρεί τα κλινοσκεπάσματα, να απορρίπτει τα ιατρικά απόβλητα, να παραδίδει φαγητό, και άλλα πολλά. Γενικότερα, τα ρομπότ φροντίζουν για την ασφάλεια, την επιθεώρηση και την απολύμανση του νοσοκομείου, καθώς και την παράδοση γευμάτων στους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Πέρα από ιατρικούς σκοπούς που εξυπηρετούν, ένα από τα ρομπότ ηγείται χορευτικών ρουτινών, ώστε το ηθικό των ασθενών να μένει υψηλό. Τα ρομπότ χρησιμοποιούν τεχνολογία πλοήγησης για να αποφεύγουν εμπόδια, ενώ ταυτόχρονα αλληλεπιδρούν με τους ασθενείς.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, το οποίο δουλεύει αδιάκοπα λόγω της έξαρσης του COVID-19. Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 3.000 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού έχουν μολυνθεί από τον ιό στην επαρχία Hubei, όπου βρίσκεται η Wuhan.

Keywords
Τυχαία Θέματα