Αύξηση στην αγορά αισθητήρων κάμερας για smartphone, η Sony παραμένει στην κορυφή

Παρά την παγκόσμια πανδημία που έπληξε τις περισσότερες αγορές, η αγορά των αισθητήρων κάμερας για smartphones φαίνεται πως είδε αύξηση 15% στο πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. Σύμφωνα με την Strategy Analytics, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Sony παραμένει στην κορυφή, καθώς κατέχει ακόμα το 44% των

εσόδων όλων των αισθητήρων που τοποθετούνται σε smartphones, αν και έχει μικρή πτώση λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Ένας από τους μεγαλύτερους της ανταγωνιστές, η Samsung, κατάφερε να πάρει μερίδιο 32% από τα συνολικά κέρδη, με την Omnivision να ακολουθεί στην τρίτη θέση με μόλις 9%. Το υπόλοιπο 15% πηγαίνει σε άλλους κατασκευαστές αισθητήρων.

Η αύξηση προήλθε κυρίως από τη ζήτηση συσκευών με μεγαλύτερης ανάλυσης αισθητήρες, όπως 64MP και 108MP. Επίσης, η τοποθέτηση πολλαπλών αισθητήρων βοήθησε και τους μικρότερους αισθητήρες 8MP και 2MP να παραμείνουν στο προσκήνιο, καθώς χρησιμοποιούνται συνήθως για ultrawide και macro/depth αντίστοιχα. Η Strategy Analytics αναμένει το trend να συνεχιστεί και στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα