Sony Xperia 1: Βίντεο δείχνουν τις προχωρημένες κινηματογραφικές δυνατότητες της κάμερας

Techblog.gr

Tο “ιδιαίτερο” Sony Xperia 1 ξεκίνησε να κυκλοφορεί μέσα στην εβδομάδα σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να πέρνει σειρά μέσα στον Ιούνιο. Ενσωματώνει οθόνη OLED 4K με διαγώνιο 6.5″ και “κινηματογραφικό” κάδρο 21:9 και σύστημα triple camera 12 MP, f/1.6, wide + 12 MP, f/2.4, telephoto + 12 MP, f/2.4,

ultrawide.

Το Cinema Pro είναι ένα χαρακτηριστικό που στόχος του είναι η δημιουργία βίντεο παρόμοιου με αυτού των επαγγελματικών κινηματογραφικών καμερών, οι οποίες επιτρέπουν φυσικούς και κινηματογραφικούς τόνους.

Οι προεπιλογές χρώματος θα λειτουργούν σε συνδυασμό με τα 24fps που δίνουν κινηματογραφική αίσθηση, και διάφορες ταχύτητες κλείστρου οι οποίες διατηρούν τα φωτεινά και σκιώδη σημεία πιο καθαρά, για τη δημιουργία ενός καλύτερου τελικού αποτελέσματος.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που επισημαίνουν τα βίντεο είναι το Optical Steady Shot. Το χαρακτηριστικό αυτό χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα OIS/EIS για την καταγραφή βίντεο χωρίς κούνημα.

Αν και άλλες κατασκευάστριες smartphones προσφέρουν ήδη ένα παρόμοιο stabilization χαρακτηριστικό με την Sony να ισχυρίζεται ότι το δικό της πλησιάζει αυτό που μπορούμε να βρούμε σε μια συμβατική κάμερα πλήρους πλαισίου.

Επίσης, η Sony προωθεί το Xperia 1 ως το smartphone που προσφέρει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία, τόσο από πλευράς κάμερας όσο και από άποψη θέασης. Σε πρόσφατη διαφήμιση η εταιρεία προσπάθησε να αποδείξει την υπεροχή του smartphone έναντι των αντιπάλων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα