Sony Xperia 1: Διαφήμιση δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων [εικόνες]

Techblog.gr

Η Sony προωθεί το Xperia 1 ως το smartphone που προσφέρει την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία, τόσο από άποψη θέασης όσο και από πλευράς κάμερας. Σε πρόσφατη διαφήμιση η εταιρεία προσπάθησε να αποδείξει την υπεροχή του smartphone έναντι των αντιπάλων της.

Το Sony Xperia 1 έχει μία 4K OLED

οθόνη 6,5 ιντσών με αναλογία 21:9 CinemaWide, χωρίς notch ή punch hole. Επιπλέον, η οθόνη της συσκευής υποστηρίζει HDR για να εξασγαλίζει την τέλεια απόδοση των χρωμάτων κατά την αναπαραγωγή οποιουδήποτε περιεχομένου.

Γενικότερα, η Sony έχει επενδύσει πολλά στην οθόνη του Xperia 1, της έχει προσδώσει ακόμη και υποστήριξη κινηματογραφικών και μη χρωματικών φασμάτων όπως το ITU-R BT.2020 και το DCI-P3 με Illuminant D65.

Ωστόσο, το διαφημιστικό υλικό δεν αποσκοπεί στην εκθείαση των χαρακτηριστικών της οθόνης, αλλά εστιάζει στην ανεμπόδιστη θέαση που προσφέρει το τετράγωνο πλαίσιο των 6,5 ιντσών.

Η Sony παρουσιάζει τρία παραδείγματα, ξεκινώντας με το notch, το οποίο θυμίζει σε μέγεθος αυτό των iPhone X, αλλά σίγουρα έχει διαφορετικό σχεδιασμό. Στην εικόνα βλέπουμε ότι σε ένα βίντεο με κινηματογραφική αναλογία 21:9 το notch θα εμπλέκονταν στην προβολή αφαιρώντας μεγάλο μέρος τις εικόνας.

Σε μία δεύτερη εικόνα, η Sony ασχολείται με το punch hole, το οποίο μοιάζει με μία υπερμεγέθη εκδοχή της selfie κάμερας του Samsung Galaxy S10. Στην εικόνα αυτή βλέπουμε το punch hole να έχει καταστρέψει την κινηματογραφική εμπειρία επειδή ξεφυτρώνει από το πουθενά.

Η διαφημιστική καμπάνια τελειώνει με ένα απλό παράδειγμα του πώς καταστρέφει την θέαση βίντεο μία curved οθόνη, όπως αυτή του OnePlus 7 Pro. Ουσιαστικά, το κύριο πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η εικόνα θολώνει στις άκρες της οθόνης, με αποτέλεσμα να μην είναι και τόσο ευχάριστη η παρακολούθηση του βίντεο.

Αρκετοί αμφισβητούν το κατά πόσο είναι χρήσιμη μία 4K οθόνη σε ένα κινητό, ή πόσο αναγκαία είναι μία οθόνη κινηματογραφικών προδιαγραφών σε ένα smartphone. Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν χαρακτηρίσει το Sony Xperia 1 ως τηλεκοντρόλ ή δύσχρηστο λόγο της 21:9 οθόνης. Εσείς τι πιστεύετε για όλα αυτά;

Keywords
Τυχαία Θέματα