Samsung Galaxy S4: Αποζημίωση 10 δολάρια θα λάβουν οι κάτοχοι για τα fake benchmark

Techblog.gr

Το 2013, είχε γίνει γνωστό ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια “πείραζε” τα αποτελέσματα των benchmarks του Samsung Galaxy S4, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει υψηλότερες μετρήσεις από τις πραγματικές. Τελικά φαίνεται ότι η συγκεκριμένη τακτική γύρισε εναντίον της εταιρείας και τώρα χρωστάει σε κάθε κάτοχο ενός Galaxy S4 περίπου $10.

Η Samsung βρισκόταν μπλεγμένη σε μία μακρόχρονη αγωγή η οποία τελικά εκδικάστηκε και είχε ως

αποτέλεσμα να χρειάζεται η εταιρεία να καταβάλει συνολικά 13,4 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Το ποσό αυτό μειώνεται στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής, διότι τα 10,6 εκατομμύρια δολάρια αφορούν τη διαταγή αναστολής. Εν τέλη, το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να μοιραστεί σε όλους τους ιδιοκτήτες Samsung Galaxy S4 και φαίνεται ότι αναλογούν περίπου 10 δολάρια στον καθένα.

Επιπλέον, η Samsung απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει τον κώδικα συγκριτικής αξιολόγησης των smartphones για τρία χρόνια. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος η εταιρεία είναι ελεύθερη να χρησιμοποιήσει και πάλι τον κώδικα, αλλά με κάθε επιφύλαξη.

Οι ιδιοκτήτες των Samsung Galaxy S4 θα λάβουν σύντομα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο θα εξηγεί που και πώς να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν τα $10. Τέλος, δεν έχει αναφερθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, αλλά αναμένεται η εταιρεία να κινηθεί σχετικά γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα