Το iOS 13.1 περιορίζει την ασύρματη φόρτιση των iPhone στα 5W αντί των 7.5W

Techblog.gr

Τα iPhone όπως είναι γνωστό υποστηρίζουν το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi και από τη στιγμή που η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει το δικό της ασύρματο φορτιστή μιας και ανακοίνωσε την ακύρωση του AirPower, υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν εναλλακτικές λύσεις.

Φαίνεται όμως πως η αναβάθμιση σε iOS 13.1 που έγινε διαθέσιμη στις 25 Σεπτεμβρίου, την οποία ακολούθησαν οι εκδόσεις iOS

13.1.1 και 13.1.2 για την επιδιόρθωση κενών ασφαλείας και τη γρήγορη κατανάλωση μπαταρίας, κάνει τους ασύρματους φορτιστές να φορτίζουν στα 5W αντί των 7.5W που είναι προγραμματισμένοι και βασίζονται στα πρότυπα που η ίδια η Apple έχει ορίσει.

Από αυτό το πρόβλημα δε φαίνεται να ξεφεύγουν τα iPhone 11, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή από 869 ευρώ αλλά και τα iPhone XS και iPhone XS Max. Κάποια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με το ζήτημα αυτό δεν υπάρχει αλλά πηγές εντός της Apple αναφέρουν πως δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία συγκεκριμένα με αυτήν την αλλαγή και πως όσοι κατασκευαστές είναι συμβατοί με το πρότυπο Qi θα μπορούν να προσφέρουν στους καταναλωτές ασύρματη φόρτιση στα 7.5W.

Κατόπιν δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν με ασύρματους φορτιστές συμβατούς με τα πρότυπα της Apple, φάνηκε πως η φόρτιση, για παράδειγμα στο iPhone 11 με iOS 13.1 πραγματοποιείται στα 5W. Το αξιοσημείωτο είναι πως αυτό δε συμβαίνει με τους επώνυμους ασύρματους φορτιστές που πωλούνται στα Apple Store και είναι σίγουρα κάτι το οποίο θα βάλει πολλούς καταναλωτές σε σκέψεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, η Apple “επιτρέπει” την ασύρματη φόρτιση στα 7.5W για όσους κατασκευαστές υποστηρίζουν τη “ρύθμιση τάσης σταθερής συχνότητας”, με τους υπόλοιπους ασύρματους φορτιστές που δεν την υποστηρίζουν, να περιορίζονται στη φόρτιση των 5W.

Keywords
Τυχαία Θέματα