Γιατί η Apple δεν δίνει το Night mode στα προηγούμενα iPhone;

Techblog.gr

Εν έτει 2019 δεν διανοείται να υπάρχει flagship smartphone με μέτρια κάμερα με τις εταιρείες να προσπαθούν να φέρουν κάμερες που θα μπορούν να τραβήξουν εξαιρετικές εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Night mode είναι αυτό που βοηθάει στις νυχτερινές λήχεις και βρίσκεται στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα flagship smartphone της κάθε εταιρείας. Η Apple το έφερε φέτος στα iPhone

11, 11 Pro και 11 Pro Max.

Το feature αυτό ενεργοποιείται αυτόματα όταν υπάρχουν συνθήκες χαμηλού φωτισμού πιθανόν όμως ένα μελλοντικό update να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν πότε θα το ενεργοποιήσουν και πότε όχι.

Σύμφωνα με την Apple το feature υπάρχει χάρη στην νέα κύρια κάμερα των iPhone και δεν έχει να κάνει τόσο με το software.

Τα iPhone 11 ενσωματώνουν μία νέα Wide κάμερα η οποία συνεργάζεται με τον A13 Bionic για να τραβήξει όμορφες φωτογραφίες με λεπτομέρεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όταν πατήσετε το κουμπί για να βγάλετε μια το iPhone αυτόματα έχει τραβήξει μία σειρά από φωτογραφίες. Αμέσως ξεκινάει το software να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες. Διαγράφει τα σημεία που έχουν πολύ blur και κρατάει αυτά που είναι πιο καθαρά. Προσαρμόζει την αντίθεση και τα χρώματα ώστε να δείχνουν φυσικά και τελος, αφαιρεί τον θόρυβο ώστε να δημιουργηθεί η τελική φωτογραφία.

Αυτήν την διαδικασία ακολουθούν και τα περισσότερα smartphone που έχουν Night mode.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα smartphone άλλων εταιρειών που δεν είχαν Night mode το απέκτησαν μέσα από update, η Apple όμως δεν φαίνεται να σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Για ποιον λόγο όμως ο Αμερικανικός κολοσσός δεν φέρνει το Night mode των iPhone 11 στα προηγούμενα smartphone;

Θεωρία 1: Απουσιάζει ο A13 Bionic και η νέα κύρια κάμερα.

Αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση καθώς τα iPhone 11 συνδυάζουν την κάμερα και τις δυνατότητες του A13 Bionic. Αυτά τα δύο απουσιάζουν από τα παλαιότερα iPhone οπότε δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

Θεωρία 2: Η Apple δεν θέλει να φέρει ένα μέτριο Night mode στους χρήστες της.

Η Apple σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει software το οποίο θα προωθήσει στα iPhone με σκοπό να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες και να δημιουργεί μία ωραία φωτογραφία με λεπτομέρεια και ωραία χρώματα. Πολύ πιθανόν όμως να έχει ήδη δοκιμάσει κατι τέτοιο και να προτίμησε να μην το ενσωματώσει στα iPhone λόγω του μετρίου αποτελέσματος.

Θεωρία 3: Η Apple θέλει να κρατήσει το Night mode ως feature των τελευταίων iPhone.

Η τελευταία θεωρεία λέει ότι η Apple δεν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το Night mode στα iPhone XS και προηγούμενα ώστε να κρατήσει την λειτουργία ως ένα exclusive χαρακτηριστικό των iPhone 11 ώστε να οδηγήσει τους χρήστες στην αγορά του νεότερου iPhone.

Keywords
Τυχαία Θέματα