Samsung Ballie: AI μπάλα ρομπότ που κάνει τη ζωή πιο εύκολη [CES 2020]

Techblog.gr

Ένα από τα καλύτερα gadgets που είδαμε στην έκθεση CES 2020 είναι το Samsung Ballie, ένα έξυπνο ρομπότ σε σχήμα σφαίρας που στόχο έχει να βοηθά τον χρήστη.

Ο πρώτος έξυπνος ρομποτικός βοηθός

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια ανέφερε ότι το Samsung Ballie χρησιμοποιεί AI και είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ρομπότ ασφάλειας, βοηθός εκγύμνασης, εργαλείο διασύνδεσης των ηλικιωμένων με τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού, ενώ

μπορεί να γίνει φίλος με τα παιδιά ή τα κατοικίδια του κατόχου του.

Στην παρουσίαση του Samsung Ballie, είδαμε το ρομπότ να χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάμερα για να ακολουθεί τον CEO του τμήματος εμπορικών ηλεκτρικών συσκευών της εταιρείας, H.S. Kim. Το ρομπότ ανταποκρινόταν άμεσα στις εντολές του Kim και όταν αυτός το κάλεσε να πλησιάσει αυτό πήγε κατευθείαν σε αυτόν.

Φαίνεται ότι προς το παρόν το Samsung Ballie μπορεί απλώς να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του και να υπακούει σε βασικές εντολές. Ωστόσο, η εταιρεία παρουσίασε ένα διαφημιστικό βίντεο στο οποίο αποκάλυπτε τα σχέδια της για το έξυπνο ρομπότ μπάλα.

Σύμφωνα με το βίντεο, το Ballie θα μπορούσε στο μέλλον να είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός βοηθός. Η έξυπνη μπάλα φρόντισε να ανοίξει τις περσίδες των παραθύρων, ενεργοποίησε την τηλεόραση ώστε ο σκύλος του σπιτιού να έχει κάτι να βλέπει, και έβαλε μία ρομποτική σκούπα να καθαρίσει το σπίτι.

Διαθεσιμότητα

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δεν ανακοίνωσε τίποτα σχετικά με τη διάθεση του Samsung Ballie στην αγορά. Επίσης, παρά του ότι η εταιρεία έδωσε στο ρομπότ εμπορικό όνομα, δεν γνωρίζουμε αν αυτή θα είναι η τελική μορφή που θα έχει όταν και αν βγει στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα