PlayStation 5: Δεν θα χρησιμοποιεί chip της AMD για το ray tracing

Techblog.gr

Αν και έχουμε ακόμη πολύ καιρό μέχρι την κυκλοφορία τους, τα Χριστούγεννα του 2020, οι φήμες και οι αναφορές για τα PlayStation 5 και Xbox Series X καλά κρατούν. Όλα όσα μαθαίνουμε αποκαλύπτουν και μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή των κονσολών.

Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony

θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία της AMD με το Xbox Series X. Ωστόσο, με βάση πρόσφατο leak το PlayStation 5 δεν θα χρησιμοποιεί για το ray tracing κάποιο chip της AMD, όπως η επερχόμενη κονσόλα της Microsoft.

Τα chip των δύο κονσολών

Ένας leaker και tipster, ο Komachi Ensaka, αποκάλυψε μία σειρά από κωδικές ονομασίες chip, τις Sparkman, Arden, Oberon και Ariel. Τα δύο πρώτα chip λέγεται ότι αφορούν το Xbox X Series, ενώ οι Oberon και Ariel έχουν σχέση με το PlayStation 5.

Τα Sparkman και Arden, που φημολογείται ότι θα διαθέτει το Xbox Series X, έχουν δυνατότητες ray tracing και shadow processing. Από την άλλη, τα chip που λέγεται ότι θα εξοπλίσουν το PlayStation 5 δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας αυτές τις διαδικασίες.

Οπότε, αν οι αναφορές ισχύουν, τότε η επόμενης γενιάς κονσόλα της Sony δεν θα χρησιμοποιεί ούτε chip της AMD, ούτε καν τις τεχνολογίες ray tracing και shadow processing της εταιρείας.

Αν και δεν γνωρίζουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά των κονσολών, οι αναφορές θέλουν να αποδίδουν παρόμοια ισχύ. Επιπλέον, το PlayStation 5 λέγεται ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις. Όπως και να έχει, μέχρι τη στιγμή της κυκλοφορίας τους δεν θα γνωρίζουμε με σιγουριά τι προσφέρουν οι δύο κονσόλες, η κάθε μία ξεχωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
PlayStation 5,AMD