PlayStation 5: Τα DualShock 5 θα έχουν επιπλέον κουμπιά στην πλάτη

Techblog.gr

Η Sony ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο αξεσουάρ για το χειριστήριο του PlayStation 4 που ονομάζεται Back Button Attachment. Το αξεσουάρ αυτό, προσθέτει επιπλέον προγραμματιζόμενα κουμπιά στο πίσω μέρος του DualShock 4. Φαίνεται ότι τα χειριστήρια του PlayStation 5 θα έχουν ενσωματωμένα αυτά τα επιπλέον κουμπιά.

Το επαναστατικό χειριστήριο του PlayStation
5

Σύμφωνα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εντόπισε το LetsGoDigital, η Sony αφαίρεσε το PlayStation home button από την πρόσοψη του DualShock 5. Επιπλέον, στο πίσω μέρος του χειριστηρίου έχουν προστεθεί δύο προσθετά triggers, στα σημεία επαφής των δακτύλων με το σώμα του χειριστηρίου.

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο είναι ότι το DualShock 5 δείχνει να έχει μεγαλύτερες λαβές που διαθέτουν μηχανισμό επέκτασης, ώστε να προσαρμόζονται στο μέγεθος των χεριών του χρήστη.

Ήταν ήδη γνωστό ότι το χειριστήριο του PlayStation 5 θα ενσωματώνει αρκετές αναβαθμίσεις, σε σύγκριση με το DualShock 4. Οπότε, δεν αποτελεί έκπληξη που η Sony κυκλοφόρησε το Back Button Attachment το οποίο προσθέτει στο παλιό της χειριστήριο μία δυνατότητα που το επερχόμενο DualShock 5 θα έχει ενσωματωμένη.

Η Sony φαίνεται να κάνει πιο δραστικές αλλαγές στο νέας γενιάς χειριστήριο DualShock 5, από ότι η Microsoft με τα χειριστήρια του Xbox Series X, τα οποία απλώς θα λάβουν μερικές αναβαθμίσεις με βάση του τι προσφέρουν τα Xbox Elite Series 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα