Microsoft Surface Duo: Τα πρώτα review δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά

Το Surface Duo κυκλοφορεί και επίσημα σήμερα στην αγορά της Αμερικής, με το εμπάργκο που είχαν οι reviewers μέχρι και σήμερα να λήγει και να βλέπουμε τα πρώτα review της συσκευής. Μη ξεχνάμε ότι μέχρι σήμερα η Microsoft δεν επέτρεπε σε κανέναν reviewer να ανοίξει και να δείξει το λειτουργικό της συσκευής και μάλλον είχε τους λόγους της.

Όπως αναφέραμε, τα review των μεγαλύτερων Tech YouTuber πλέον είναι live,

αν και βλέπουμε όλους να ακολουθούν μία κοινή γραμμή. Η κατασκευή του Surface Duo είναι κορυφαία, με το πάχος της συσκευής να εντυπωσιάζει τους πάντες. Εντυπωσιακός είναι επίσης και ο μηχανισμός hinge, ο οποίος μένει σταθερός σε όποια γωνία και να ανοίξει κάποιος τη συσκευή, ενώ και ο μαγνήτης που συνδέει τις δύο οθόνες όταν είναι κλειστές ανοίγει εύκολα με το χέρι, όμως όχι κατά λάθος.

Ένα ακόμα θετικό σημείο είναι η μπαταρία της συσκευής, με τους περισσότερους reviewers να συμφωνούν ότι τους βγάζει άνετα τη μέρα, παρά το μικρό της μέγεθος. Πέραν των παραπάνω, το Surface Duo δέχτηκε θετικές κριτικές για τις ευκαιρίες που ανοίγει αλλά και για την οθόνη του. Οι εφαρμογές της Microsoft υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες της διπλής οθόνης, προσφέροντας όντως μία καλύτερη εμπειρία.

Από την άλλη όμως, οι περισσότερες εφαρμογές δεν είναι optimized για τις δύο οθόνες του Surface Duo, οπότε δε ξεχωρίζουν που τελειώνει η μία οθόνη και που αρχίζει η άλλη. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής έχει αρκετά bugs ακόμα, ενώ φαίνεται να μη δουλεύουν άψογα ούτε τα swipe gestures για την πλοήγηση στο σύστημα. Ο MrMobile μάλιστα παρομοιάζει την εμπειρία του με την εμπειρία που είχε με το Lumia 950XL, δηλαδή ενός προϊόντος που βιάστηκε να βγει στην αγορά και δεν είναι έτοιμο για καθημερινή χρήση, κάτι αρκετά βαρύ για όσους γνωρίζουν την ιστορία των Windows 10 Mobile.

Δύο ακόμα αρνητικά σημεία που συμφωνούν όλοι (όσοι αναφέρθηκαν σε αυτά) είναι το ηχείο της συσκευής και η κάμερα. Στο πρώτο, λόγω της φύσης του ως μόνο ένα, ο MKBHD έδωσε ένα δοκιμαστικό δείγμα, ενώ σημείωσε ότι είναι περίπου “σα να ακούς ένα flagship στο 50%, αλλά με χειρότερη ποιότητα”. Για την κάμερα της συσκευής, αν και μπορεί να τραβήξει ικανοποιητικές φωτογραφίες με καλό φωτισμό και καλές selfie, σε νυχτερινό φωτισμό δε μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, ενώ αναφέρεται πως ακόμα και με καλό φωτισμό δε μπορεί να συγκριθεί με flagships ούτε φετινά, ούτε περσινά.

Τα review πάντως σημειώνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: είναι η πρώτη γενιά και δε θα έπρεπε να έχουμε πολλές απαιτήσεις. Το ίδιο έγινε και με τα πρώτα foldables που είχαν αστοχίες, το ίδιο έγινε και με πολλές νέες τεχνολογίες. Οπότε, αν και το Surface Duo είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και σίγουρα θα μπορούσε να λειτουργήσει για κάποιον που θέλει να κάνει πραγματικό multitasking, ίσως θα πρέπει να περιμένουμε τη δεύτερη γενιά.

Πέραν των reviews, πέραν των προβλημάτων που υπάρχουν και, ειδικά σε ότι αφορά το software, μπορεί να λυθούν στο μέλλον, θα δίνατε μία ευκαιρία στο Surface Duo αν ερχόταν ή όταν έρθει Ευρώπη, ή η ιδέα των δύο οθονών σας είναι αδιάφορη;

Microsoft Surface Duo: Τα πρώτα review δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα