Huawei Mate X: Βγήκε live η σελίδα προπαραγγελιών, κυκλοφορεί τον Ιούνιο με τιμή 2.300 ευρώ

18:24 9/4/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Στο MWC 2019 η Huawei αποκάλυψε το Mate X, το πρώτο foldable smartphone της εταιρείας το οποίο θα είναι και η πρώτη 5G συσκευή της. Όταν ανακοινώθηκε το Huawei Mate X το κοινό το υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, ο οποίος εξαφανίστηκε με μιας, διότι η εταιρεία δήλωσε ότι το Huawei Mate X δεν θα κυκλοφορήσει πριν τα μέσα του 2019.

Όμως, από

ότι φαίνεται η ημέρα κυκλοφορίας του Huawei Mate X πλησιάζει διότι το foldable smartphone καταχωρήθηκε στο επίσημο online κατάστημα της εταιρείας, το Vmall. Μάλλον η σελίδα διέρρευσε κατά λάθος, διότι απομακρύνθηκε σχεδόν άμεσα.

Σύμφωνα με τη σελίδα, το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2019, αλλά δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες όπως η τιμή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Huawei η τιμή του Huawei Mate X θα ανέρχεται στα 2.299€, αρκετά πιο ακριβό από το Samsung Galaxy Fold που θα κυκλοφορήσει τέλη Απριλίου με τιμή στα 1.800€. Η διαφορά τιμής είναι ιδιαίτερα μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς ότι με 500€ αγοράζεις ακόμα και high-end συσκευή.

Για αρκετούς το Huawei Mate X έχει καλύτερη εμφάνιση, αλλά λιγότερο ανθεκτική κατασκευή. Παρ’ όλα αυτά, ο καιρός θα δείξει αν το Falcon Wing Design της Huawei μπορεί να αντέξει πάνω 200.000 αναδιπλώσεις που αντέχει ο μεντεσές του Samsung Galaxy Fold.

Το Huawei Mate X έχει τον Kirin 980, 4.500mAh μπαταρία με 55W γρήγορη φόρτιση και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί ενεργοποίησης. Επίσης, το foldable smartphone υποστηρίζει 5G χάρη στο Balong 5000 modem, το οποίο του επιτρέπει να λειτουργεί με τα υπάρχοντα 4G δίκτυα, με τα πρώιμα 5G δίκτυα που έχουν πολλές περιοχές, καθώς και με όλα τα μελλοντικά 5G δίκτυα που θα δημιουργηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα