Hisense: Λύνει το burn-in στις OLED με τεχνολογία έξι επιπέδων

18:20 2/1/2020 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Πέρυσι, η Hisense είχε αποκαλύψει την πρώτη της OLED τηλεόραση, την οποία αναμένεται να διαθέσει σύντομα στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι έξυπνες OLED τηλεοράσεις βρίσκονται εκεί έξω εδώ και καιρό, ίσως η Hisense άργησε λίγο να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό. Ωστόσο, μάλλον είχε τους λόγους της.

Τα προβλήματα των OLED

Οι OLED

τηλεοράσεις, όσο εντυπωσιακές και αν είναι, αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλημάτων. Μερικά καλά παραδείγματα είναι το burn-in, η ανεπαρκής φωτεινότητα και οι ανακρίβεια των χρωμάτων. Σύμφωνα με αναφορές, η Hisense έχει βρει λύση στο μεγαλύτερο από αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το burn-in.

Όπως περιγράφουν τα κείμενα, η εταιρεία έχει αναπτύξει μία τεχνολογία έξι επιπέδων που αποτρέπει τη δημιουργία υπολειμμάτων εικόνας. Επιπλέον, δημιούργησε ειδική κατανομή αναπλήρωσης που βοηθά στην ενίσχυση των λεπτομερειών και στην ακρίβεια των χρωμάτων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ως burn-in περιγράφεται η παραμονή τμημάτων εικόνας στις οθόνες OLED. Αυτά τα κομμάτια είναι συνήθως κουμπιά μενού, λογότυπα εταιρειών ή καναλιών, και πολλά άλλα.

Όλες οι οθόνες με διόδους εκπομπής φωτός μπορεί να παρουσιάσουν το φαινόμενο του burn-in. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι οι OLED είναι πιο ευαίσθητες από τις τυπικές οθόνες υγρών κρυστάλλων, ακόμη και οι QLED της Samsung.

Η λύση στο burn-in

Η τεχνολογία έξι επιπέδων της Hisense περιλαμβάνει τη παρακολούθηση και ρύθμιση των λογότυπων του σταθμού LEA, την τοπική ρύθμιση της φωτεινότητας του στατικού περιεχομένου σε δυναμικό βίντεο, την προσαρμογή της φωτεινότητας στις στατικές εικόνες, και την τεχνολογία μετατόπισης pixels OVERSCAN.

Επιπλέον, περιέχει τις λειτουργίες OFFRS και JB, οι οποίες διεγείρουν το οργανικό σώμα εκπομπής φωτός με στόχο την επαναφορά των pixels που έχουν παραμείνει ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς διορθώνει τα χρώματα

Η Hisense για να λύσει το θέμα των χρωμάτων χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D Color Correction. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων και μέγιστη φωτεινότητα 900nm.

Keywords
Τυχαία Θέματα