Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Techblog.gr

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν τα Google Pixel 4 και πολύ σύντομα οι κάτοχοι τους ανακάλυψαν ότι τα νέα smartphones της Google δεν αντιλαμβάνονται αν ο χρήστης έχει ή όχι ανοιχτά τα μάτια του. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο μέλλον

τα νέα της flagships θα μπορούν να ανιχνεύουν αν ο χρήστης έχει ανοιχτά τα μάτια ή όχι, όταν κοιτά την οθόνη.

Το πρόβλημα της μη ανίχνευσης των κλειστών ματιών

Το γεγονός ότι τα Google Pixel 4 δεν ανιχνεύουν αν τα μάτια του χρήστη είναι ανοιχτά καθιστά ευκολότερο για κάποιον να ξεκλειδώσει το smartphone, ακόμη και αν σαρώσει το πρόσωπο του κατόχου ενώ αυτός κοιμάται. Σε σύγκριση με το ξεκλείδωμα βάση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, δεν απαιτείται καμία φυσική επαφή για να ανοίξει κάποιος το smartphone και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή να πραγματοποιήσει αγορές, και άλλα.

Η τοποθέτηση της Google

Η Google συμβουλεύει τους κατόχους των Pixel 4 να κρατούν τα smartphones τους σε ασφαλές μέρος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε ο εκάστοτε χρήστης επιθυμεί να του γίνει έμμονη ιδέα το που ακούμπησε το κινητό του.

Πρόσφατα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε μια πρόσθετη ρύθμιση η οποία θα απαιτεί από τους χρήστες των Google Pixel 4 να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η λεγόμενη ρύθμιση “Open eyes looking at screen” είναι διαθέσιμη στα Pixel 3, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Η ενημέρωση λογισμικού που θα προσθέσει την “Open eyes looking at screen” ρύθμιση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, βάση του χρονοδιαγράμματος, δεν προλαβαίνουν να βάλουν τη ρύθμιση στην ενημέρωση Νοεμβρίου, ενώ δεν ξεκαθάρισαν αν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το update Δεκεμβρίου.

Προσωρινή λύση

Τέλος, μέχρι την κυκλοφορία της επίμαχης ενημέρωσης, η εταιρεία συνιστά οι κάτοχοι των Google Pixel 4 να κάνουν χρήση του “lockdown”. Για να ενεργοποιήσει κανείς το “lockdown” πρέπει να πάει στο ” Settings > Display > Lock screen display” και να ανοίξει τον διακόπτη “Show lockdown option”.

Η χρήση του “lockdown” είναι απλή, με το παρατεταμένο πάτημα του κουμπί απενεργοποίησης της οθόνης εμφανίζεται το μενού παροχής ενέργειας, το οποίο θα περιέχει και το “Lockdown”.

Keywords
Τυχαία Θέματα