Πότε θα κυκλοφορήσουν smartphone χωρίς φυσικά κουμπιά;

Techblog.gr

Οι εταιρείες προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαφανίσουν τα bezel της οθόνης, το notch ή punch hole ωστόσο υπάρχει ένα χαρακτηριστικό στο οποίο δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. Αυτό δεν είναι άλλο από τα φυσικά κουμπιά. Προς το παρόν, η HTC έχει κάνει τις προσπάθειες να αφήσει πίσω της τα κουμπιά ωστόσο το τηλέφωνο της δεν τα πήγαν καλά. Η Sentons όμως είναι μία εταιρεία η οποία εργάζεται αυτήν την στιγμή στην εξαφάνιση των φυσικών κουμπιών.

Το

σύστημα της Sentons, χρησιμοποιεί ένα custom chip το οποίο παράγει κύμματα ultrasound για να αντικαταστήσει το κλικ των κουμπιών. Το chip αυτό ενσωματώνει αλγορίθμους οι οποίοι εξοπλίζουν το smartphone με νέα gestures. Το ROG Phone 2 για παράδειγμα στην Κίνα χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνολογία η οποία δημιουργεί τα λεγόμενα “Air Triggers” πάνω στην οθόνη.

Επιπλέον, η Sentons εργάζεται πάνω στην δημιουργία ενός virtual jog wheel το οποίο θα επιτρέψει στους χρήστες με μεγάλα smartphone το εύκολο scroll με χρήση του ενός μόνο χεριού. Ταυτόχρονα σχεδιάζει και ένα virtual camera button.

Το τηλέφωνο της HTC, U12+ δεν διέθετε καθόλου κουμπιά και την θέση τους πήραν, αισθητήρες οι οποίοι μέσω haptic feedback θα εξομοίωναν το φυσικό κλικ. Από την άλλη η Meizu κυκλοφόρησε το project Zero, το οποίο δεν διέθετε καθόλου κουμπιά ή φυσικές θύρες στο ωστόσο αυτό ήταν απλά ένα διαφημιστικό κόλπο. Να υπενθυμίσουμε ότι και από το Mate 30 Pro απουσιάζουν τα δύο φυσικά κουμπιά για την αυξωμείωση της έντασης του ήχου.

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε αυτή η τεχνολογία θα κυκλοφορήσει στα smartphone ίσως μερικά από αυτά την υιοθετήσουν τον επόμενο χρόνο σε περίπτωση που έχει τελειοποιηθεί ίσως βέβαια να μην την δούμε και ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα